Ρωσία και Κατάρ τα Μουντιάλ 2018 και 2022

Η Ρωσία και Κατάρ θα είναι οι χώρες που θα διοργανώσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα το 2018 και το 2022.

Υποψήφιες για το 2018 ήταν ακόμη οι: Ρωσία, Ισπανία/Πορτογαλία, Ολλανδία/Βέλγιο και Αγγλία, ενώ υποψήφιες για το 2022 ήταν οι: Ιαπωνία, ΗΠΑ, Κατάρ, Αυστραλία και Κορέα.


Μισή ώρα μετά τις 17:00 και αφού προβλήθηκαν ξανά και ξανά οι παρουσιάσεις των 9 υποψηφιοτήτων, ο Σεπ Μπλάτερ ανέβηκε στο “πόντιουμ” και μετά από την ομιλία του, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που έγιναν φυσικά αποδεκτά με έντονους πανηγυρισμούς από τους εκπροσώπους των νικητών.

Στη Ζυρίχη βρέθηκαν αρκετοί “επώνυμοι” εκπροσωπώντας τις χώρες, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον πρίγκηπα Γουίλιαμ από την Αγγλία, τον Μόργκαν Φρίμαν και τον Μπιλ Κλίντον (υπήρξε και βίντεο του Μπάρακ Ομπάμα) από τις ΗΠΑ, την Γελένα Ισνιμπάγεβα, τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και τον Αντρέι Αρσάβιν από τη Ρωσία, τον Παρκ Γι Σουνγκ από την Κορέα και πολλούς άλλους να δίνουν το “παρών” και να “προμοτάρουν” τις υποψηφιότητες των πατρίδων τους.

Η απόφαση ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00 αλλά καθυστέρησε λίγα λεπτά, γιατί το πρόγραμμα πήγε λίγο “πίσω”, ενώ πληροφορίες από τη Ζυρίχη έκαναν λόγο για “ντέρμπι” μέχρι την τελευταία στιγμή (υπήρχαν φήμες πως η ψηφοφορία για το 2018 μπήκε και σε τρίτο γύρο), κάτι που επίσης άργησε τα τελικά αποτελέσματα.

Τη διοργάνωση του 2018 διεκδικούσαν ακόμη η Αγγλία (θεωρείτο το μεγάλο φαβορί) και από κοινού οι Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία. Για το 2022 είχαν θέσει υποψηφιότητα οι ΗΠΑ (επίσης θεωρούνταν φαβορί), Αυστραλία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

* Ψήφισαν 21 μέλη και ο πρόεδρος Σεπ Μπλάτερ.

* Για πρώτη φορά Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μέση Ανατολή, για πρώτη φορά Παγκόσμιο Κύπελλο στην ανατολική Ευρώπη.

Πηγή: Sportnet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης