ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Η 2ωρη ομιλία του στην ίδρυση του ΚΑΠ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS THΣ ΧΩΡΑΣ!! ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!

Mεγάλες ιστορικές στιγμές είναι αυτές που ζούμε από προχτες, τώρα οι περισσότεροι μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται αλλά όσο περνούν οι μέρες θα γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μίκη Θεοδωράκη σιγά σιγά αποκτάει τεράστια απήχηση σε ένα μέρος του λαού, ειδικά στους νέους του διαδικτύου και τους bloggers, γιατί είναι φανερό ότι οι υπόλοιποι πολύ δύσκολα θα ενημερωθούν γι' αυτό από τα κατεστημένα ΜΜΕ της χώρας.

Έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
1) Πρώτη φορά ένας σπουδαίος διανοούμενος βγαίνει μπροστάρης για το καλό της χώρας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όταν όλοι οι υπόλοιποι, διανοούμενοι και μη, σιωπούν, κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους η επαναπαύονται στις δάφνες της όποιας δόξας τους. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ.

2) Ο Θεοδωράκης το έχει ξανακάνει αυτό, το 1963 ήταν αυτός που πρωτοπόρος, μπροστά από τα κόμματα,  ίδρυσε τους ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ και έγινε πραγματικός σεισμός σε ολόκληρη την χώρα, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με την συμβολή όλων μας.

3) Τώρα που αυτή η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα αρχίσει να εξαπλώνεται ταχύτατα με κάθε τρόπο σε ολόκληρη τη χώρα, πρέπει να είμαστε παρόντες και συμμετέχοντες, γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε συν διαμορφωτές της ιστορίας, δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία για την δημιουργία μιας ανεξάρτητης κίνησης πολιτών να πάει χαμένη, δεν επιτρέπεται να μείνουμε απαθείς και να παρακολουθούμε τα γεγονότα παθητικά, τόσα χρόνια όλοι υποστηρίζαμε τα αστικά  κοινοβουλευτικά κόμματα άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, τι καταλάβαμε; Όλα αυτά τα κόμματα έφεραν την χώρα σε αυτά τα αδιέξοδα και την ουσιαστική χρεοκοπία, καιρός να στηρίξουμε κάτι διαφορετικό με μπροστάρη τον σπουδαιότερο Έλληνα που έκανε γνωστή την χώρα στον πλανήτη μόνος του!

4) Δεν θα βομβαρδίζουμε με βόμβες, θα βομβαρδίζουμε με ιδέες, μουσικές, τραγούδια, πολιτισμό και πολιτικές θέσεις! Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι πρέπει να διαδοθεί η ομιλία ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ διότι αποτελεί την βάση, τον κορμό των ιδεών και των απόψεων της κίνησης αυτής. Η 2ωρη ομιλία του Θεοδωράκη υπάρχει εδώ: 
5) Επειδή πολλοί ρωτούν και αναρωτιούνται πως θα συνεχίσουν όσοι υπέγραψαν την κίνηση αυτή, φαντάζομαι ότι αρχικά θα γίνουν ανακοινώσεις από την 10μελή επιτροπή που θέσπισε ήδη ο Μίκης Θεοδωράκης και φυσικά απ' τον ίδιο, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον ΜΙΚΗ, πρέπει ο καθένας μας απο μόνος του να κάνει τις ενέργειες που πρέπει για να γίνει η απαραίτητη ιδεολογική ζύμωση στο λαό! 

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΣΠΙΘΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ! 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑ!

Σημ "Α-ΤΖ": Στα δεξιά της οθόνης δημιουργήσαμε μόνιμη σελίδα με την δίωρη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη
Πηγή: Stendoras 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ