Έρευνες της Αστυνομίας σε 13 σημεία σε όλη την Ελλάδα


Και δευτέρη γιάφκα, αυτή τη φορά στον Πειραιά, ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές μετά τον εντοπισμό προηγούμενα της γιάφκας στη Νέα Σμύρνη.

Αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η περιοχή γύρω από την οδό Πραξιτέλους 42, στο κέντρο του Πειραιά έχει αποκλειστεί από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ εκεί βρίσκονται και άνδρες των ΕΚΑΜ.


Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο σημείο αυτό «υπάρχει πολύ υλικό που χρησιμοποιούν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων». Το διαμέρισμα φέρονται να το είχαν νοικιάσει δυο νεαροί, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως είναι Κύπριοι φοιτητές και μάλιστα είχαν προκαταβάλλει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να καλύψουν το ενοίκιο αρκετών μηνών.

Όσο αφορά στη γιάφκα που ανακαλύφθηκε στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Καισαρείας 14, οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για χώρο που ανήκει στην οργάνωση 'Σέχτα Επαναστατών', που ήταν γεμάτη όπλα και οπλισμό.

Όλος ο οπλισμός που εντοπίστηκε στον 2ο όροφο της γιάφκας στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στη Σέχτα Επαναστατών και είναι ο οπλισμός που πριν από έξι μήνες είχε δοθεί ως εικόνα στη δημοσιότητα μέσω της προκήρυξης της Σέχτας για την ανάληψη της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια!

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 7 έχουν ήδη συλληφθεί. Μάλιστα πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι '4' παρακολουθούνταν διακριτικά επί 1,5 χρόνο.

Ένας από αυτούς έχει ομολογήσει τη συμμετοχή στην ομάδα των Ληστών με τα Μαύρα, ένας άλλος φέρεται να είναι εκείνος που γράφει τις προκηρύξεις της Σέχτας.

Δύο από τους συλληφθέντες βρέθηκαν στο γκαράζ της οδού Καισαρείας, ήταν πάνοπλοι και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διαρρέουν πως οι δυο συλληφθέντες ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, τη Δευτέρα, ημέρα επετείου του θανάτου του 15χρονου Αλεξη Γρηγορόπουλου.

Οι άλλες δύο συλλήψεις που έγιναν στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, από όπου και ξεκίνησαν οι έρευνες σήμερα το πρωί, φαίνεται ότι συνδέονται με τους Ληστές με τα Μαύρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις γιάφκες έχουν μέχρι τώρα βρεθεί τέσσερις χειροβομβίδες, επτά πιστόλια 9αρια [τύπου CLOCK, CZ, BAIKAL] , 50 κιλά ANFO (εκρηκτική ύλη), 200gr TNT, 3 υποπολυβόλα εκ των οποίων τα 2 SCORPION 7,  τρία καλάσνικοφ, διάφορα εκρηκτικά, περίστροφα, πολεμικό τουφέκι,  έναν σιγαστήρα, γεμιστήρες, εκατοντάδες φυσίγγια.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκαναν λόγο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Alter, για «καραμπινάτη υπόθεση τρομοκρατίας» και ανέφεραν πως όλες οι προσαγωγές θα γίνουν συλλήψεις καθώς υπάρχουν στοιχεία για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα των Επαναστατών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η γιάφκα στη Νέα Σμύρνη δεν είναι περιφερειακή αποθήκη των τρομοκρατών αλλά μία από τις δυο κεντρικές αποθήκες όπλων. Οι αρχές πρόκειται να ερευνήσουν ακόμα δύο σπίτια.

Άλλες πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες σε 13 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν όλο το βράδυ και κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν κι άλλες προσαγωγές. Ωστόσο όπως λένε οι αρχές, οι έρευνες γίνονται με πολύ προσοχή γιατί υπάρχει φόβος οι χώροι που ερευνώνται να είναι παγιδευμένοι με εκρηκτικά.

Πηγές της αστυνομίας εξακολουθούν να διαρρέουν εντόνως τα περί σχέσης της οργάνωσης Ληστές με τα Μαύρα με της Σέχτα Επαναστατών, δηλαδή του κοινού εγκλήματος με την τρομοκρατία.

Πηγή: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης