Νέες δημιουργίες από την Ηρώ Μπακαγιάννη...

Γι’ άλλη μια χρονιά η Κα Μπακαγιάννη παρουσιάζει από Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή δείγματα από τις χειροποίητες δημιουργίες της σε μεταλλικές κατασκευές και ζωγραφική στο χώρο του allure café επί της οδού Καραϊσκάκη 9 Άρτα (πλ.Κακκαβά)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ηρώ Μπακαγιάννη διοργανώνει από την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή την έκθεσή της, αυτή την φορά στην καφετέρια allure café, με δημιουργίες της από μεταλλικές κατασκευές, αλλά και με πίνακες ζωγραφικής.


Στο χώρο της καφετέριας ο οποίος θα έχει μετατραπεί ως ένα είδος art café, θα υπάρχει η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να θαυμάσει, αλλά και να χαρίσει σε αγαπημένα του πρόσωπα διάφορα αξεσουάρ, χρηστικά αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα από την πλούσια συλλογή με τις χειροποίητες δημιουργίες της Ηρώ Μπακαγιάννη.

Σίγουρα όσοι επισκεφθούν την έκθεση -και δεν θα είναι λίγοι κρίνοντας από τις προηγούμενες αντίστοιχες εκθέσεις της- θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της και να αφεθούν στη βοήθειά της στο να επιλέξουν το χειροποίητο αντικείμενο που σίγουρα θα κάνει τον παραλήπτη του να αισθανθεί μοναδικός…

Για τις ανάγκες αυτού του ρεπορτάζ, επισκεφθήκαμε την δημιουργό στο εργαστήριό της και μείναμε έκπληκτοι από μια μαγευτική περιπλάνηση η οποία ήταν γεμάτη χρώμα, φαντασία και θετική διάθεση, σ’ ένα χώρο φιλικό και πολύ ζεστό.

Τα όμορφα και πάσης φύσεως κοσμήματα, αλλά και οι άλλες κατασκευές που υπάρχουν στο χώρο του εργαστηρίου (Μακρυγιάννη 22), έδιναν μια ιδιαίτερη αίσθηση που σίγουρα προκαλούν με την καλαισθησία τους, αλλά και πολλές φορές με την μοναδικότητά τους.

Εικαστικό σημαίνει και απεικονιστικό, δηλαδή φτιάχνω ομοίωμα, παριστάνω με εικόνα. Η λέξη «εικάζω» στην αρχαία ελληνική γλώσσα είχε ακριβώς αυτή τη σημασία. Όπως για παράδειγμα, εικαστικές τέχνες λέγονται οι τέχνες που απεικονίζουν το ωραίο στο χώρο, γλυπτική, ζωγραφική και αρχιτεκτονική. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι και η οποιαδήποτε άλλη δημιουργία, όπως ως παράδειγμα αυτών της Ηρώ Μπακαγιάννη, να αποκλείονται από αυτή την έκφραση.

Είναι σίγουρο ότι πολλά χρόνια η δημιουργός, εκπλήσσει ευχάριστα τους φίλους της και όχι μόνο. Αποτέλεσμα αυτής της πολύχρονης παρουσίας της, στις χειροποίητες καλλιτεχνικές της εκφράσεις. Πιστοποιεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι έχει γίνει αποδεκτή από την μικρή μας κοινωνία και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κάθε χρόνο επιφυλάσσει και καινούργιες εκπλήξεις.

Έτσι και αυτό το τριήμερο, με την απόλαυση του καφέ ή του ποτού, φίλες και φίλοι της δημιουργού, αλλά και διάφοροι επισκέπτες, θα αφήσουν την φαντασία τους να καλπάσει, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων.

Νίκος Κοντογιώργος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ