Σκηνικό αναταραχής...


Σκηνικό αναταραχής με διεθνή αντίκτυπο συνέθεσαν χθες τα επάλληλα κρούσματα με παγιδευμένα δέματα - βόμβες σε πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα, ενώνοντας το νήμα των προχθεσινών αντίστοιχων συμβάντων με παραλήπτες 3 πρεσβείες και τον πρόεδρο της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί.


Στόχος αυτή τη φορά έγιναν οι πρεσβείες της Ελβετίας, της Βουλγαρίας, της Χιλής, της Γερμανίας και της Ρωσίας. Μικρής ισχύος εκρήξεις σημειώθηκαν στις πρεσβείες Ελβετίας και Ρωσίας χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς, ενώ οι υπόλοιπες βόμβες εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες οι δύο νεαροί συλληφθέντες στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στην πρεσβεία της Ελβετίας, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι, σημειώθηκε μικρής ισχύος έκρηξη, όταν ο υπάλληλος της πρεσβείας θεώρησε ύποπτο το δέμα που έφθασε στην πρεσβεία και το πέταξε στον ακάλυπτο.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στην οδό Λύτρα στο Ψυχικό, όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας. Εν προκειμένω, σημειώθηκε ανάφλεξη σε ένα μεταλλικό κουτί, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.
Ένα τρίτο ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι. Η ασφάλεια της πρεσβείας επέστρεψε πακέτο στην εταιρεία ταχυμεταφορών που το παρέδωσε, η οποία βρίσκεται στην οδό Ριζάρη στο Παγκράτι. Ακολούθησε ελεγχόμενη έκρηξη του δέματος.

Ελεγχόμενη έκρηξη στη Βουλή
Ένας τέταρτος φάκελος, του οποίου ο προορισμός ήταν η πρεσβεία της Χιλής, κρίθηκε ύποπτος και μεταφέρθηκε στη Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί στα εκεί ευρισκόμενα ειδικά μηχανήματα αν είχε επικίνδυνο περιεχόμενο. Το παγιδευμένο δέμα είχε ώς αποστολέα την εταιρεία ΛΑΡΚΟ και εντοπίστηκε αρχικά στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το δέμα είχε αρνηθεί να το παραλάβει η πρεσβεία της Χιλής θεωρώντας το ύποπτο. Ο κούριερ που το μετέφερε ζήτησε βοήθεια για έλεγχο από τη φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου που ήταν ο επόμενος σταθμός του για να παραδώσει αλληλογραφία. Απο εκεί μεταφέρθηκε στον προάυλιο χώρο της Βουλής, όπου και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Το τελευταίο παγιδευμένο δέμα έφτασε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, στην οποία το παρέλαβε υπάλληλος μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία. Ο υπάλληλος θεώρησε το δέμα ύποπτο, επικοινώνησε με τον αποστολέα, ο οποίος όμως αρνήθηκε ότι το απέστειλε. Κατόπιν ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Έρευνα διενεργήθηκε και στην πρεσβεία του Παναμά που βρίσκεται στον Πειραιά, ωστόσο τελικώς αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για δέμα που περιείχε μόνο χαρτιά. Επίσης, ένα όργιο φημών και λανθασμένων πληροφοριών για ύποπτα δέματα υπήρξαν και για το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην Ακαδημίας, στο γραφείο του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς Κ. Μπαλτά, στο Α.Τ. Παγκρατίου στην οδό Πρατίνου, στην πρεσβεία της Νορβηγίας στη Βασ. Σοφίας, καθώς και σε γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών στην Ακτή Μιαούλη, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Οι επιθέσεις, να θυμίσουμε, σημειώθηκαν ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση των δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο τις πρεσβείες του Μεξικό, της Ολλανδίας, του Βελγίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που εξουδετερώθηκαν χθες εστάλησαν τη Δευτέρα. Την ίδια στιγμή, τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας έδειξαν ότι τα όπλα που έφεραν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο νεαροί, είναι "καθαρά".

Η είδηση για την έκρηξη βόμβας στην Αθήνα έκανε χθες τον γύρο του κόσμου με όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να αναμεταδίδουν με επείγοντα τηλεγραφήματα κάθε λεπτομέρεια και νέα πληροφορία αναφορικά με τις επιθέσεις.

Πηγή: "Η ΑΥΓΗ"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης