Συναγερμός με δέματα-βόμβες σε όλη την Αθήνα

«Μέχρι να εντοπίσουμε τη γιάφκα που κατασκευάζουν τα πακέτα-βόμβες ο κίνδυνος να σταλούν τις επόμενες και άλλοι εκρηκτικοί φάκελοι είναι ορατός»… Μ΄ αυτά τα λόγια στέλεχος της αντιτρομοκρατικής σκιαγραφεί την κατάσταση λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό πέντε ακόμη πακέτων-βομβών που είχαν παραλήπτες τις πρεσβείες της Ελβετίας, της Βουλγαρίας, της Χιλής, της Γερμανίας και της Ρωσίας.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως πρώτη προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός της γιάφκας, ενώ από χθες γνώριζαν οι αστυνομικοί ότι έχουν σταλεί τέσσερα με πέντε ακόμη εκρηκτικά δέματα με προορισμό κάποιες από τις συγκεκριμένες πρεσβείες…

Οι αστυνομικοί, προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν τις βόμβες τις έχουν ταχυδρομήσει οι δύο συλληφθέντες ή αν υπάρχει και άλλη ομάδα που παραμένει ασύλληπτη. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας σε πέντε περιοχές της Αθήνας ενώ υπάρχει συγκεκριμένη λίστα ατόμων που φέρονται να είναι άμεσα εμπλεκόμενα στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Εκτιμάται ότι ο κατασκευαστής των βομβών είναι ο 22χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου. Στη χθεσινή όμως επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα και γιαυτό πρέπει να εντοπιστούν» τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Υπάρχει σίγουρα διασύνδεση με αντιεξουσιαστικές ομάδες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας ενώ δεν αποκλείεται κάποιο από τα μέλη των «Πυρήνων» να έχουν επαφές και με μέλη της Σέχτας Επαναστατών»

Πρεσβείες, διπλωματικές αποστολές, πολιτικά πρόσωπα αλλά και ξένες εταιρείες εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι μπορεί μέσα στις επόμενες ημέρες να δεχθούν εκρηκτικά πακέτα γιαυτό και έχουν ενημερώσει όλους τους υπευθύνους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Επειδή η αποστολή των δεμάτων γίνεται συνήθως μέσω εταιρειών κούριερ, ζητήσαμε από τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων εταιρειών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παραλαβή περίεργων πακέτων ή φακέλων» λέει αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες και συμπληρώνει «Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν ειδοποιηθεί και εταιρείες ταχυμεταφορών σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας».

Οι έρευνες

Οι έρευνες των αστυνομικών κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία εξετάζονται όλα τα ευρήματα (πακέτα – βόμβες) σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν αποτυπώματα και DNA ενώ από την άλλη, προσπαθούν να εντοπίσουν άτομα που συνδέονται με τους δύο συλληφθέντες. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα από την ανάλυση των κλήσεων του κινητού τηλεφώνου που είχε πάνω του ο ένας από τους δράστες ενώ με δεδομένο ότι τα δύο πιστόλια glock είναι «καθαρά» και δεν έχουν πάρει μέρος σε επιθέσεις της «Σέχτας», εξετάζεται αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες περιπτώσεις.
Εκρήξεις σε πρεσβείες

Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί μία έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι και δύο ελεγχόμενες εκρήξεις στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Ψυχικό και στη Βουλή. Στη Βουλή η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε επειδή υπάλληλος ταχυμεταφορών φοβήθηκε ότι ο φάκελος που κουβαλούσε με παραλήπτη την πρεσβεία της Χιλής ήταν ύποπτος. Ετσι σταμάτησε σε φυλάκιο της Βουλής και ανέφερε το γεγονός με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η αστυνομία και να προχωρήσει στην κίνηση αυτή.

Νωρίτερα, έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, χωρίς τραυματισμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου, από φάκελο, που πιθανόν πέταξαν κάποιοι απ' έξω. Στο σημείο έχουν σπεύσει αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί που ερευνούν το χώρο.

Ελεγχόμενη έκρηξη είχαμε και στο Ψυχικό καθώς ύποπτο δέμα, το πέμπτο κατά σειρά βρέθηκε έξω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στην οδό Στρατηγού Καλλαρη. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας ειδοποίησαν την αστυνομία για το ύποπτο δέμα στην είσοδο της πρεσβείας, μόλις ήρθαν σε επαφή με τον υποτιθέμενο αποστολέα και εκείνος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Επί τόπου έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί οι οποίοι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ online

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης