ΒΙΚΤΩΡΙΑ: Αυξήθηκε η ελληνική παρουσία στο κοινοβούλιο

Αυξημένη θα είναι η ελληνική παρουσία στο κοινοβούλιο της Βικτώριας μετά τις πολιτειακές εκλογές του Σαββάτου.

Στις εκλογές κατήλθαν και έντεκα ομογενείς υποψήφιοι, πέντε από τους οποίους κατάφεραν να επανεκλεγούν.

 Συγκεκριμένα:

* Ο Φιλελεύθερος βουλευτής, Νίκος Κότσιρας, διατήρησε άνετα την έδρα του Μπουλίν αυξάνοντας 7.1% το ποσοστό των ψήφων του. Μετά την κατανομή των δεύτερων προτιμήσεων ο κ. Κότσιρας συγκεντρώνει το 64.6% των ψήφων.
Αν ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών κερδίσει την πλειοψηφία, θεωρείται βέβαιο ότι ο ηγέτης της παράταξης θα αναθέσει και Υπουργείο στον κ. Κότσιρα ο οποίος έως τώρα ήταν σκιώδης υπουργός στην αντιπολίτευση.

* Ο Εργατικός βουλευτής και πρώην πολιτειακός υπουργός Γιάννης Πανταζόπουλος διατήρησε άνετα την έδρα του Ντάντενογκ αν και σημειώθηκε στροφή 4.7% σε βάρος του. Μαζί με τις δεύτερες προτιμήσεις ο κ. Πανταζόπουλος λαμβάνει το 64% των ψήφων.

* Η Τζένη Μικάκου επανεξελέγη άνετα στην 'Ανω Βουλή στην περιφέρεια Νόρδερν Μετροπόλιταν.

* Νέο πρόσωπο στην 'Ανω Βουλή, στην περιφέρεια Σάουθ Ίστερν Μετροπόλιταν είναι ο ομογενής Λι Ταρλάμης που εξελέγη με το Εργατικό κόμμα.

* 'Αλλος ένας ομογενής που εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής είναι ο Ανδρέας Κάτος που κέρδισε για λογαριασμό του Φιλελεύθερου κόμματος την έδρα του Σάουθ Μπάργουον. Ο κ. Κάτος αύξησε το ποσοστό της παράταξης του κατά 5% και μετά τις δεύτερες προτιμήσεις κέρδισε το 53.7%.

'Ατυχος στάθηκε ο ομογενής Φιλελεύθερος υποψήφιος του Όκλι Θ. Ζωγράφος.
Σε μια περιοχή όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες ο κ. Ζωγράφος αύξησε εντυπωσιακά το ποσοστό της παράταξής του (7%) και πήρε το 40.5% των ψήφων, χάνοντας όμως την έδρα με μόλις 1% από την Εργατική βουλευτή, Αν Μπάρκερ.

Στην ίδια έδρα ο ομογενής υποψήφιος του κόμματος "Πρώτα η Οικογένεια", Γιώργος Γρήγας, έλαβε μόνο 1.3% Τα αποτελέσματα των άλλων ομογενών υποψηφίων, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, ήταν τα ακόλουθα: * Η Μένη Χριστοφάκη, υποψήφια των Πράσινων στην έδρα του Περάν, έλαβε το 18.5%. * Στο Μάλβερν ο ομογενής Εργατικός υποψήφιος Νίκος Βουλάνας, έλαβε το 20.1%. * Η ομογενής υποψήφια του Sex Party στην έδρα του Μπέϊζγιυόετρ, Σωτηρία Στρατή, έλαβε το 3.6% ενώ η άλλη ομογενής υποψήφια του ίδιου του κόμματος, Τζο Μαυρίκου στην έδρα Χέστιγκς έλαβε το 2.3%.

Πηγή: ΑΠΕ
 
 Αυστραλία: Τουλάχιστον δέκα ομογενείς υποψήφιοι στις πολιτειακές ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης