Καραμπίνας - Παπαγεωργίου στη Ντόρα;

Με ενδιαφέρον αναμένει ο πολιτικός κόσμος της χώρας την εκκίνηση του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο θέατρο Μπάνμπιγκτον στην Αθήνα.

Στο επιτελείο της τονίζουν ότι ξεκινά ένα νέο πολιτικό κίνημα και σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η διακήρυξη όσο και η ομιλία της πρώην υπουργού θα δώσουν το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται μάλιστα αμέσως μετά την ομιλία της να ζητήσει από όσους θα βρίσκονται εκεί να υπογράψουν τη διακήρυξη, η οποία την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

Αύριο επίσης θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο του κόμματος. Επιδίωξή της είναι το όνομα να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον λόγο, για τον οποίο δημιουργείται αυτό το κίνημα, τον προσανατολισμό που θα έχει και τη μέθοδο με την οποία θα κινηθεί.

Ασφαλής πληροφορίες αναφέρουν ότι από το γραφείο της κ. Μπακογιάννη δεν έχει γίνει ουδεμία κινητοποίηση, πλην των αιτήσεων ενδιαφέροντος που συμπληρώνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του νέου κόμματος, και μάλιστα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής ακόμη και εκείνων που δε θα ταξιδέψουν έως την Αθήνα αλλά θα ήθελαν να μετάσχουν στις διεργασίες.

Το επιτελείο της κ. Μπακογιάννη, στη λογική - όπως αναφέρεται στον ιστοχώρο της στο www.21noemvriou.gr.- ότι πρόκειται για «λιτή εκδήλωση του ανώνυμου Έλληνα», δεν έχει στείλει προσκλήσεις -τουλάχιστον όχι ταχυδρομικά- σε θεσμικούς εκπροσώπους, ενώ δεν έχει καν προβλεφθεί κάποια προτεραιότητα ως προς του πού θα καθίσει ο καθένας.

Οι επιτελείς της κ. Μπακογιάννη εκτιμούν ότι θα ανταποκριθούν περίπου 2.500 - 3.000 κόσμου, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα συνυπογράψουν κατόπιν την ιδρυτική διακήρυξη. Περίπου μέσα σε ένα τρίμηνο από την εκδήλωση προγραμματίζεται να διοργανωθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.

Όσοι υπέγραψαν

Σε ότι αφορά τώρα κάποια ονόματα από την Ήπειρο που φέρετε ότι θα ακολουθήσουν την Ντόρα Μπακογιάννη στο εγχείρημά της αυτό ακούγονται και λέγονται πολλά.

Πρέπει ωστόσο να διευκρινίσουμε από την αρχή ότι η κ. Μπακογιάννη επέλεξε όλες οι προσκλήσεις ή οι τηλεφωνικές επαφές σε άτομα να γίνουν από το γραφείο της στην Αθήνα. Και το επέλεξε αυτό, λένε όσοι γνωρίζουν, απλά και μόνο γιατί δεν θέλει αφενός να φανεί το προσωπικό της ενδιαφέρον και αφετέρου για να αποφύγει οποιαδήποτε παρερμηνεία η οποία μπορεί να έχει σχέση με «ορισμούς κομματαρχών» στην Ήπειρο και τους νομούς.

Το επιτελείο της Ντόρας φαίνετε ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν κόντρες μεταξύ προσώπων οι οποίου την στηρίζουν και για το λόγο αυτό δεν θέλει να φανεί ότι δίνει προβάδισμα σε κάποιους.

Σε ότι αφορά λοιπόν τον νομό Ιωαννίνων, αν θελήσει κάποιος να προσφύγει σε ονοματολογία για το ποιοι θα ακολουθήσουν την κ. Μπακογιάννη στο νέο κόμμα, θα πρέπει να επικαλεστεί δύο γεγονότα. Το ένα έχει να κάνει με αυτούς που υπέγραψαν το κείμενο για να είναι υποψήφια στην διεκδίκηση της αρχηγίας της Ν.Δ. και το δεύτερο έχει να κάνει με την κατηγορία εκείνη των πολιτών οι οποίοι συχνά πυκνά είχαν εκδηλωθεί δημόσια υπέρ της.

Θεωρητικά λοιπόν τα άτομα από το νομό που μπορεί να ακολουθήσουν την Ντόρα είναι ο παραιτηθείς από την Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, Νίκος Δάλλας, οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Κώστας Ευθυμίου, ο πρώην αντιδήμαρχος Μετσόβου Βασίλης Κατσώρας γυμναστής, η Λένα Σταμάτη εκπαιδευτικός, ο Γρηγόρης Γκίκας πρόεδρος του ΚΤΕΛ ο Νίκος Ντούγιας οι οποίοι είναι μεταξύ αυτών που είχαν υπογράψει για την υποψηφιότητά της, ενώ ακούγονται ακόμη τα ονόματα του Γιάννη Πεδιαδιτάκη, του Οδυσσέα Πότση του Άγγελου Πριόβολου του Γιώργου Γιαννάκη και φυσικά του Νίκου Γερασιμίδη.

Να διευκρινιστεί επίσης ότι τα παραπάνω ονόματα δεν σημαίνει ότι θα πάνε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη.

Σε Άρτα Θεσπρωτία

Στους νομούς Άρτας τώρα Θεσπρωτίας τώρα φαίνεται να ακολουθούν την κ. Μπακογιάννη οι Γιώργος Παπαγεωργίου πρώην υφυπουργός Υγείας, Κώστας Καραμπίνας πρώην βουλευτής, Νίκος Καμπέρης απόστρατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, από την Άρτα ενώ από τη Θεσπρωτία φέρετε να την ακολουθούν οι Θωμάς Πιτούλης δήμαρχος Ηγουμενίτσας και αιρετός αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πάντος πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας και ο κ. Δημάκος.

Τηλεφωνικές προσκλήσεις

Πληροφορίες από στελέχη της Ν.Δ., αναφέρουν ότι, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις των στελεχών σε τοπικό επίπεδο, είχε έρθει στην πόλη της Πρέβεζας πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών και είχε κατ' ιδίαν επαφές με Νεοδημοκράτες στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν ότι ο κατάλογος που είχε δημιουργηθεί απ' τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009 με τα πρόσωπα, κομματικά μέλη και στελέχη τής Ν.Δ. που στήριξαν την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία του κόμματος, ανασύρθηκε και χρησιμοποιήθηκε για να απευθυνθούν προσκλήσεις

Όσον αφορά το νομό μας στελέχη της Ν.Δ υποδέχονται «μουδιασμένα» στην πλειοψηφία τους τις τηλεφωνικές προσκλήσεις, για να παραστούν στην πρώτη εκδήλωση του νέου κόμματος. Κι ανεξάρτητα απ' το τι θα πράξουν στη συνέχεια και αν θα στηρίξουν ή όχι τον καινούργιο πολιτικό φορέα, τουλάχιστον προς το παρόν δε φαίνονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν, να φύγουν δηλαδή απ' το κόμμα τους.

Έτσι λοιπόν περίπου είκοσι στελέχη της ΝΔ στο νομό δέχθηκαν τηλεφωνικά πρόσκληση να είναι παρών στην εκδήλωση της Κυριακής.

Μεταξύ αυτών ο πρώην Βουλευτής Γιώργος Τρυφωνίδης, οι δήμαρχοι Φιλιππιάδας κ. Γιολδάσης και Πάργας Νάστας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Πέτρου και τα μέλη της ΝΟΔΕ κ. Γιώργος Βαρέλας και κ. Φωτεινή Ζήση , η εκπρόσωπος τον γυναικών κ. Πόπη Παππά, οι πολίτευσες Γεωργία Ξώνα και Δημήτρης Παππάς, ο κ. Χρήστος Ματσίρας, ο κ. Αντώνης Μάρης και ο κ. Σπύρο Κυργιάκης.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στελέχη του νομού που στο παρελθόν είχαν συνδέσει το όνομά τους με το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη, δε θέλησαν να δημοσιοποιήσουν προς το παρόν τις σκέψεις τους για το όλο εγχείρημα και τη στάση που θα κρατήσουν απέναντί του και μας είπανε ότι όλα θα γίνουν γνωστά την Κυριακή μετά τη συνάντηση στο Μπάνμπιγκτον.

 Πηγή: NeoiAgones.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης