Υψώθηκε η Ελληνική Σημαία στο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ"

Η τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας και της παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό του Υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κίελο της Γερμανίας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη.



Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Γερμανία κ. Δημήτριος Ράλλης, η Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Αικατερίνη Δημάκη και ο Πρόεδρος της HDW κ. Andreas Burmester. Το σκαφος, με ελληνικο πληρωμα, ξεκινα, πιθανως απο σημερα το βραδυ, εκπαιδευση και ελεγχους σε διαφορα σεναρια πλου και καραδυσης στην Νορβηγικη Θαλασσα, περιπου μεχρι τις20-22 Νοεμβριου.

Μετά από έλεγχο, αποκατασταση τυχον παρατηρησεων και εφοδιασμο στο Κιελο, αναμενεται να αποπλευσει για την Ελλαδα αρχες Δεκεμβριου. Στο Ναυσταθμο Σαλαμινας αναμενεται την περιοδο των Εορτων. ''Με την άφιξη του υποβρυχίου, ένας κύκλος γεγονότων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών που χααρακτηρίστηκε από δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, φθάνει στο τέλος του '' ειπε μεταξυ αλλων ο Αρχηγος ΓΕΝ Δ.Ελευσινιωτης.

Αναφερομενος στο ''Παπανικολης'' και τα αλλα 5 υπο ναυπηγηση σκαφη του ιδιου τυπου ο κ Ελευσινιωτης ειπε οτι ''ολα αυτά τα υποβρύχια θα είναι έτοιμα να αναλάβουν οποιοδήποτε είδος αποστολής, όχι μόνο μέσα στα ελληνικά όρια θάλασσας, αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε ανοικτή θάλασσα σε όλο τον κόσμο, κριθει απαραίτητο'', ενω ευχηθηκε στο 41 μελες πληρωμα και τον κυβερνητη καλες θαλασσες'' και να τους προστατευει ο Αγιος Νικολαος σε καθε τους δραστηριοτητα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Οn-Line

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης