Το Ρωσικό πολεμικό πλοίο «Γιαμάλ» γιόρτασε το "ΟΧΙ" στις Σπέτσες

Οι ναυτες από το «Γιαμάλ», μεγάλο αποβατικό πολεμικό πλοίο του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη θάλασσα πήραν μέρος στις γιορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στις Σπέτσες με την ευκαιρία της Εθνικής Γιορτής- της Ημέρας του «ΟΧΙ» - της 70ης επετείου από την αρχή του αγωνα των Ελλήνων κατά του ναζισμού και της φασιστικής κατοχής.



Οι ναύτες παρέστησαν στην κοινή θεία λειτουργία στο Ναό του Αγίου Νικολάου και μετά μαζί με τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών της νήσου πήραν μέρος στην επίσημη τελετή στην Πλατεία μροστά στο Ναό και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στο μνημείο με την επιγραφή «Ελευθερία ή θάνατος» πάνω στη σημαία της μυστικής «Φιλικής Εταιρείας» που ξεσήκωσε το λαό για την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατάθεσαν στεφάνια ο Αντρέι Γκουγνιάγιεφ, βοηθός του στρατιωτικού συμβούλου της Ρωσίας στην Ελλάδα και ο διοικητής της εκστρατείας του «Γιαμάλ», πλοίαρχος Ιγκόρ Σμολιάκ.

Οι ομιλητές στην εκδήλωση υπενθύμισαν την προσφορά της Ρωσίας στην εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση της Ελλάδας, καθώς επίσης και τον κοινό αγώνα κατά του ναζισμού στα χρόνια του Β΄Παγκόσμιου πολέμου.

Коллаж: «Голос России»

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ