Εγκαινιάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη "Γιάννης Μόραλης"

Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνουν στην Άρτα τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γιάννης Μόραλης» με έκθεση του συμπατριώτη μας ζωγράφου Αποστόλη Τσιρογιάννη.

«Η Δημοτική Πινακοθήκη είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο που ολοκληρώθηκε, προσφορά στο κομμάτι του πολιτισμού από πλευράς της Δημοτικής Αρχής» δήλωσε ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης.



Ειδικοί επιστήμονες και ειδικοί επιμελητές όπως ο Λέανδρος Σπαρτιώτης από την Πρέβεζα που έχει ιδιωτική πινακοθήκη με μια μεγάλη συλλογή έργων αξίας, δίνουν τα φώτα τους και την εμπειρία τους ώστε η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης να αποτελέσει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη.

Την προσπάθεια στηρίζουν επίσης ο αρτινής καταγωγής Διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Γιάννης Τσουπράς ο οποίος όπως ανέφερε ο κ. Οικονομίδης θα έρθει και θα «μεταφέρει τις όποιες παρατηρήσεις και τις όποιες διορθωτικές κινήσεις πρέπει να κάνουμε ώστε στις 13 του Δεκέμβρη να είναι το άνοιγμα της Πινακοθήκης με τα εγκαίνια που θα γίνουν μια όμορφη στιγμή για τους αρτινούς πολίτες και κυρίως για τους νέους και νέες και για τα μικρά παιδιά».

Η Πινακοθήκη φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης και για τα σχολεία με επισκέψεις μαθητών για τους οποίους θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα μπορούν να ζωγραφίζουν με υλικά που θα τους παρέχονται εκεί. «Είμαστε περήφανοι και γι’ αυτό το έργο» τόνισε ο Δήμαρχος ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του: το Δημοτικό Συμβούλιο, την τεχνική εταιρία που το κατασκεύασε, τον συμπατριώτη μας αρχιτέκτονα Γιώργο Βαφιά που ζει στο Παρίσι κι εργάστηκε για τη μελέτη του περιβάλλοντος χώρου της Πινακοθήκης, τους δύο συλλόγους Φίλων της Πινακοθήκης, της Άρτας και των Αθηνών που εκπρόσωποί τους (ο Δημήτρης Βάσσος και ο Λάκης Χαρακλιάς αντίστοιχα) μετέχουν στο 5μελές Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης για τις προσπάθειες που κάνουνε για τη συλλογή έργων.

«Σ’ αυτή την κίνηση βοήθησε ο πρωτεργάτης Θανάσης Κονταξής που από την Αθήνα έδωσε το έναυσμα αυτής της προσπάθειας στήριξης της Δημοτικής Πινακοθήκης, που έφερε μέχρι στιγμής άριστα αποτελέσματα συγκεντρώνοντας έργα Ελλήνων ζωγράφων από τα πλέον σημαντικά που υπάρχουν στη διάθεση της ανάλογης πολιτιστικής αγοράς» τόνισε ο κ. Οικονομίδης.

Ο Δήμαρχος Άρτας εκτιμά ότι τα εγκαίνια της Πινακοθήκης, στις 13 του Δεκέμβρη, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό γεγονός για την Άρτα και από τώρα προσκαλεί όλους τους πολίτες να επισκεφθούν την Πινακοθήκη και να θαυμάσουν την έκθεση η οποία θ’ ανοίξει την ημέρα των εγκαινίων και θα λειτουργήσει μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου, για ν’ απολαύσουν τα έργα του Αποστόλη Τσιρογιάννη αλλά και να θαυμάσουν, κυρίως, το κατασκευαστικό έργο της Πινακοθήκης που θα είναι, όπως είπε, ένα στολίδι για την Άρτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ