Ανησυχία για κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

Ζημιές εκατομμυρίων στην εταιρεία

Έκπληξη αλλά και ανησυχία εξέφρασε ο Πρόεδρος της συντεχνίας των Κυπριακών Αερογραμμών ΣΥΝΥΚΑ, Ανδρέας Πιερίδης για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, ότι η εταιρεία θα οδηγηθεί σε κλείσιμο εάν δεν παρουσιάσει σύντομα ενδείξεις κερδοφορίας.

Ο υπουργός είχε αναφέρει επίσης ότι οι ζημιές της εταιρείας θα είναι 30 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010 αντί 2 έως 3 εκατ. που ήταν οι προβλέψεις.

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ ο κ. Πιερίδης είπε ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν ζημιά 26 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε πως γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά, ώστε στο τέλος του χρόνου να περιοριστούν.

Είπε επίσης ότι η διεύθυνση της εταιρείας σε συνεργασία με τις συντεχνίες και τους εργαζόμενους καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για ανατροπή του κλίματος, ώστε το 2011 οι ζημιές να περιοριστούν σημαντικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, έχουν συνηθίσει να ζουν υπό την δαμόκλειο σπάθη του κλεισίματος.

Στο παρελθόν, είπε, είχαν κάνει οδυνηρή προσπάθεια και υποχωρήσεις με μειώσεις μισθών και ωφελημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρξει κερδοφορία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι αρχικά η πετρελαϊκή και στη συνέχεια η οικονομική κρίση, έπληξαν την εταιρεία, αλλά και διάφορα γεγονότα δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα, για αυτό και υπήρξαν ζημιές πέραν των προβλέψεων.

Πηγή: ikypros.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης