ΠΡΕΒΕΖΑ: Μaster plan για το λιμάνι

Έργα συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο (master plan), το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης, για την ανάπτυξη του λιμανιού της Πρέβεζας, με τη χωροθέτηση δράσεων και δραστηριοτήτων τόσο για την εμπορική όσο και για την τουριστική του χρήση.

Οι φορείς του Nομού Πρέβεζας θεωρούν επιβεβλημένο τον διαχωρισμό του εμπορικού από τον τουριστικό λιμένα, με παράλληλη όμως έναρξη των απαραίτητων έργων έτσι ώστε η μία δραστηριότητα να μην επηρεάσει την άλλη.

Αυτή την πρόταση κατέθεσαν και κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Στόχος του master plan είναι η ανάπτυξη του λιμένα με συμβατές δραστηριότητες ήπιου μεγέθους, με το συγκριτικό πλεονέκτημα που η πόλη της Πρέβεζας έχει λόγω των πολλαπλών στοιχείων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, διεθνούς ευρωπαϊκής και εθνικής σημασίας (Αμβρακικός, Νικόπολη, κάστρα, μνημεία).

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η μεταφορά του εμπορικού τμήματος και παράλληλα η κατασκευή υποδομών για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, η δημιουργία ναυταθλητικού κέντρου κ.ά.

Η εκτίμηση ότι προκειμένου να υλοποιηθεί το master plan απαιτούνται μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τεχνικές μελέτες κ.ά. για κάθε έργο ξεχωριστά, διαδικασία που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη και χρονοβόρα την κατασκευή τους, καθώς και με δεδομένη την έλλειψη κονδυλίων που επικαλείται το υπουργείο, οι φορείς του Nομού Πρέβεζας ζήτησαν την ανάθεση μελέτης για την υπόδειξη του χώρου κατασκευής του εμπορικού λιμένα.

Δεδομένου ότι στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις οι φορείς φιλοδοξούν να αναπτύξουν τις υποδομές του τουριστικού λιμανιού, την εκπόνηση μελέτης για την ενίσχυση των κρηπιδωμάτων από τα Δικαστήρια μέχρι το Τουριστικό Περίπτερο και την κατασκευή έργων συντήρησης μέσα στο λιμάνι, ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης