"Κοστούμι" 5.000.000 ευρώ στον Λάκη

Οι μη καταβληθέντες φόροι 
ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ

Στο στόχαστρο των «Ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών μπήκαν οι επιχειρήσεις του Λάκη Γαβαλά. Μετά από έφοδο στην εισαγωγική εταιρεία του γνωστού celebrity fashionista, διενήργησαν έκτακτο έλεγχο και από αυτό διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή ύψους 5.000.000 ευρώ που προέρχονταν από τη μη καταβολή ΦΠΑ του τρέχοντος έτους.

Μετά τον έλεγχο στα βιβλία των επιχειρήσεων, ο Λάκης Γαβαλάς κλήθηκε σε πρώτη φάση να καταβάλει 1 εκατ. ευρώ ως μέρος των χρεών του.

Ο Λάκης Γαβαλάς πλήρωσε το αρχικό ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του συνολικού χρέους του προκειμένου να μην έχει ακόμα μεγαλύτερες κυρώσεις, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής άνω των 300.000 ευρώ διατάσσεται δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας και των μετοχών αυτής.

«Πράγματι υπήρχε ένα θέμα με την εφορία συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ. Ο κ.Γαβαλάς αποδέχθηκε το χρέος και προχώρησε σε ρύθμιση προκειμένου να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του» λένε στο Πρώτο Θέμα συνεργάτες του επιχειρηματία και προσθέτουν: «Ουσιαστικά το πρόβλημα προέκυψε καθώς κάποιοι πελάτες δεν πλήρωναν, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αδυνατεί να συγκεντρώσει και να καταβάλει το ποσό στο κράτος».

Η φοροδιαφυγή αυτή στις επιχειρήσεις του Λάκη Γαβαλά μέσω της μη καταβολής ΦΠΑ, αποκαλύφθηκε ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησαν αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα της Κεντρικής Διεύθυνσης Ελέγχων.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, από 1η Ιανουαρίου έως και 30 Αυγούστου η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά είχε υποχρέωση να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ συνολικού ύψους 9.000.000 ευρώ. Όμως όπως λένε οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το συγκεκριμένο διάστημα η επιχείρηση υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις αποκρύπτοντας τα πραγματικά της έσοδα.

Η συνολική ζημιά που είχε προκύψει για το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη επιχείριση το τελευταίο οκτάμηνο, έφτανε τα 5.000.000 ευρώ.

Πηγή: NewsBeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης