Ανεμογεννήτριες στους δρόμους με προορισμό τον Κασιδιάρη!


- Το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη κατασκευάζεται στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας

Μετά την πρόβα που έγινε προ λίγων ημερών ξεκινά πλέον η επιχείρηση μεταφοράς των ανεμογεννητριών με προορισμό τον Κασιδιάρη, όπου θα λειτουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της χώρας. 



Από σήμερα και μέχρι τις 27 Μαρτίου η επιχείρηση που πέρα από εντυπωσιακή είναι και δύσκολη θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η αστυνομία προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ή κίνδυνοι στο οδικό δίκτυο.

Οι ανεμογεννήτριες, σύμφωνα με πληροφορίες θα φορτώνονται στο Μεσολόγγι.

 Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων αφορούν στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Ιόνιας με την Εγνατία Οδό μέχρι τον Ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας με την Εθνική Ιωαννίνων- Άρτας.

 Η μεταφορά θα γίνεται με αυτοκινητοπομπή υπερμεγεθών οχημάτων. Έτσι για το διάστημα της μεταφοράς θα αποκλειστεί η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και η ΛΕΑ από την αρχή του κλάδου εξόδου του Ανισόπεδου Ιόνιας μέχρι τον Ανισόπεδο Ιωαννίνων.

 Η σήμανση θα τοποθετείται το πρωί πριν την έναρξη των εργασιών μεταφορών και θα αφαιρείται άμεσα κάθε μέρα μετά το πέρας τους.

 Το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη κατασκευάζεται στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας, από την εταιρία «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» που ανήκει στον όμιλο «Ελλάκτωρ».

Σε έκταση 4.500 στρεμμάτων θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες οι οποίες εισάγονται από την Δανία.

Στην ουσία πρόκειται για δύο πάρκα που θα αναπτυχθούν ταυτόχρονα και παράλληλα. Η προσπάθεια για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είχε ξεκινήσει το 2011.

 Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και βάζει για τα καλά την Ήπειρο στον χάρτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

epiruspost.gr





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης