Ικανοποίηση Β. Ψαθά για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2020


-Ποια είναι τα έργα, νέα και συνεχιζόμενα για την ΠΕ Άρτας 

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020... 



...που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και είναι ισοσκελισμένος στα 145.121.987,91.

 Και η ικανοποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, εδράζεται στο γεγονός, πως για την ΠΕ Άρτας, περιλαμβάνονται κονδύλια και χρηματοδοτήσεις έργων που αποτελούσαν χρόνια αιτήματα των Αρτινών και με τα έργα αυτά δημιουργούνται υποδομές για την ανάπτυξη της περιοχής.

«Το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2020 ικανοποιεί χρόνια αιτήματα των πολιτών της Άρτας και δημιουργεί τις υποδομές για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή, παρότι διανύουμε δύσκολους καιρούς για την οικονομία, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη στήριξη όσων επιμένουν να παραμένουν στην επαρχία και να παράγουν» σημειώνει στη δήλωσή του ο Βασίλης Ψαθάς.

Καχριμάνης: Υπάρχει πυξίδα 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα, αλλά και συνεχιζόμενα έργα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε πως «γίνεται αγώνας για το αύριο.

Υπάρχει πυξίδα για να αλλάξουμε τον τόπο», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα έργα κατασκευής κόμβων που έχουν προγραμματιστεί με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Αναφέρθηκε επίσης στο εκτεταμένο πρόγραμμα για έργα πολιτισμού, (μονών, ναών, τεμένους Ιμαρέτ, γέφυρα Πλάκας), υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια δεν αφήνει κανένα μνημείο στην τύχη του.

Έκανε αναλυτική αναφορά και σε άλλα μεγάλα έργα που προωθεί η Περιφέρεια, αφού το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα, αλλά και συνεχιζόμενα έργα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

  Ψαθάς: επιλύουν προβλήματα δεκαετιών 

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του, ενέκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2020. Σε ό,τι αφορά την ΠΕ Άρτας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετά έργα (συνεχιζόμενα και νέα), μερικά από τα οποία είναι πολύ σημαντικά, καθώς επιλύουν προβλήματα δεκαετιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην ΠΕ Άρτας δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατασκευή Διοικητηρίου, λύνοντας οριστικά το χρόνιο πρόβλημα διασποράς των Υπηρεσιών σε διάφορα κτίρια ώστε να προσφερθούν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες της Άρτας, συμβάλλοντας συγχρόνως στην εξοικονόμηση κρίσιμων πόρων από την ενοικίαση των διαφόρων κτιρίων, που θα διοχετευθούν στην κατασκευή έργων.

 Επίσης, με την κατασκευή νέων επαρχιακών οδών και την βελτίωση κάποιων άλλων, όπως η δημοπράτηση για τη βελτίωση – ασφαλτόστρωση του δρόμου Άρτα – Ευρυτανία (τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας – Β’ φάση) με ποσό 5.000.000 €, αίρεται η απομόνωση σε μεγάλο τμήμα του ορεινού όγκου της Άρτας, δίνοντας ώθηση για οικονομική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας.

Με την κατασκευή και την βελτίωση δρόμων στον κάμπο της Άρτας, διευκολύνεται η παραγωγική δραστηριότητα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

 Τέλος, με έργα που γίνονται σε ιστορικά μνημεία της περιοχής μας, προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι στο στάδιο της δημοπράτησης μελέτη για την Παρηγορήτισσα με το ποσό των 300.000 €, η αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και του περιβάλλοντος αυτού χώρου με το ποσό του 1.000.000 € και η η προκαταρκτική μελέτη για το τέμενος του Φεϊζούλ με ποσό 20.000 €.

Το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2020 ικανοποιεί χρόνια αιτήματα των πολιτών της Άρτας και δημιουργεί τις υποδομές για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή, παρότι διανύουμε δύσκολους καιρούς για την οικονομία, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη στήριξη όσων επιμένουν να παραμένουν στην επαρχία και να παράγουν».

Τα έργα για την ΠΕ Άρτας: Πολλά είναι τα έργα που εγκρίθηκαν για την ΠΕ Άρτας και ένας ενδεικτικός κατάλογος με τα έργα είναι :

  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ 
-Συνεχιζόμενα

1). Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας (θέση Ελεούσα – Εργατικές), 275.000 € (συνολικός προϋπολογισμός 650.000 €)

2). Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας από Πηγές έως όρια Ηπείρου, 500.000 € (συνολικός προϋπολογισμός 620.000 €)

3). Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων έως όρια Ηπείρου, 500.000 € (συνολικός προϋπολογισμός 578.000 €)

4). Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας, 270.000 €

5). Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας, 150.000 €

 6). Προμήθεια αλατιού για αντιπαγετική χρήση 2019, 10.000 €

7). Μίσθωση φορτηγών αυτοκινήτων για τη μεταφορά άλατος, 6.000 €

8). Συντήρηση – ασφαλτόστρωση πεδινού επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας, 72.800 €

  -Νέα Έργα

1). Βελτίωση/ασφαλτόστρωση του δρόμου Άρτα- Ευρυτανία (τμήμα Αστροχώρι- Μεγαλόχαρη- Δήμου Τετραφυλλίας – β΄ φάση), 5.000.000 €

2). Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Πατρών έως όρια Ηπείρου, 300.000 €

3). Κατασκευή κόμβου στην Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στο ύψος του Διάσελου, 300.000 €

4). Βελτίωση οδού Άγναντα – Καταρράκτης – Μικροσπηλιά – Ράμια – Κυψέλη – Βουργαρέλι, 500.000 €

5). Συντήρηση-βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Άρτας-Καρδίτσας, 100.000 €

 6). Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας, 100.000 €

7). Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας, 120.000 €

8). Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου, 120.000 €

9). Κατασκευή πεζοδρομίων παρά την 4η επαρχιακή οδό εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων, 58.500 €

ΔΙΑΦΟΡΑ 
-Συνεχιζόμενα

1). Καταγραφή υφιστάμενης κατάστασης και βελτίωση Οθωμανικού Τεμένους Φειζούλ Άρτας και Περιβάλλοντος χώρου, 20.000 €

-Νέα Έργα 1). Κατασκευή Διοικητήριου για την ΠΕ Άρτας, 1.000.000 €

2). Δαπάνη απαλλοτρίωσης έκτασης για το έργο: «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση δρόμου Περάνθη – Κομπότι «, 78.500 €. Αφορά τη βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου με νέα χάραξη, έτσι ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Ν. Σκουφά.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ -Νέα Έργα 1). Καθαρισμοί – συντήρηση τάφρων πεδιάδας Άρτας για το έτος 2020, 160.000 € 3). Βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα από την περιοχή Αγίων Αναργύρων μέχρι το Ζούτο ποταμό, 120.000 €

ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ -Συνεχιζόμενα 1). Μεταφορά νερού από τον Άραχθο προς τον αύλακα άρδευσης περιοχής Περάνθης – Λουτροτόπου – Κομμένου, 120.000 € Το συνολικό ποσό για τα έργα στην ΠΕ Άρτας, αγγίζει τα 10.453.800 €.

https://ixotisartas.gr/





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης