Η Κόπραινα θα αποκτήσει το λιμάνι της...


Ένα σπουδαίο έργο, το αλιευτικό καταφύγιο της Κόπραινας άρχισε και συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. (φώτο)




"Νιώθω περήφανη ως δήμαρχος που το έργο εκτελείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα", σημειώνει με σχετική της ανάρτηση στο fb  Ροζίνα Βαβέτση και συνεχίζει ..."κι ακόμη πιο περήφανη ως πρώην αντιδήμαρχος καθώς έζησα από κοντά τις δυσκολίες για την ένταξη ενός τέτοιου έργου.

Κυρίως όμως, χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η Κοπραινα θα αποκτήσει το λιμάνι της και μαζί της όλοι οι επαγγελματιες και ερασιτέχνες αλιείς".

Σημειώνουμε ότι το γραφικό λιμανάκι του Αμβρακικού, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα των δύο σειρών του Ντίνου Δημόπουλου ( τα Δελφινάκια του Αμβρακικού και ο Βάλτος), θα αποκτήσει αλιευτικό καταφύγιο όπου θα φιλοξενούνται τα σκάφη των ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατασκευή προσήνεμου μόλου μήκους 1.700 μέτρων, κατασκευή υπήνεμου μόλου 120 μέτρων, κατασκευή παραλιακού μετώπου συνολικού μετώπου 60 μέτρων, τοποθέτηση πλωτού προβλήτα, έργα χερσαίας ζώνης , ηλεκτροφωτισμούς κρηπιδωμάτων και μόλων αλλά και εγκαταστάσεις περισυλλογής καταλοίπων.

Η Κόπραινα ή Αλυκή όπως είναι η νεώτερη ονομασία της βρίσκεται στα σύνορα της Άρτας με την Αιτωλοκαρνανία και αποτελούσε ένα λιμάνι με σημαντική εμπορική κίνηση από τη Βυζαντινή εποχή και καθ' όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα.

Μέχρι το 1940, το λιμάνι έσφυζε από οικονομική και εμπορική κίνηση. Μετά όμως το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το λιμάνι εγκαταλείφθηκε εντελώς λόγω του μεγαλύτερου λιμανιού της Πρέβεζας που βρίσκεται πιο κοντά στο Ιόνιο πέλαγος και απορρόφησε όλη την κίνηση.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ