Σεντελές:Το ιστορικό της χρηματοδότησης των 8 εκατ. ευρώ


Πριν από λίγο ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές, με ανάρτησή του στο fb αναφέρεται στο ιστορικό της χρηματοδότησης των 8 εκατ. ευρώ για το οδικό τμήμα της επαρχιακής οδού «Πηγάδια-Πράμαντα».



Στην ανάρτησή του ο κ. Σεντελές αναφέρει:

"Ασφαλώς μια από τις θετικότερες εξελίξεις για το Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων. Ευχαριστούμε το αρμόδιο Υπουργείο για την άμεση αντίδραση στη χρηματοδότηση του έργου.

Είναι σημαντικό, όμως, μιας και η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης και της χρηματοδότησης, έγιναν επί της προηγούμενης Κυβέρνησης να πούμε λίγα λόγια για το ιστορικό.το οδικό τμήμα της επαρχιακής οδού «Πηγάδια-Πράμαντα»

Η βελτίωση των προσβάσεων προς την περιοχή μας ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων. Είχε τεθεί δε με κάθε επίφαση και στα στελέχη της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Στις αρχές Μαρτίου του 2017 επισκέφτηκε τον Δήμο μας ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες. Εκεί σε ευρεία σύσκεψη με φορείς, όπως η Ένωση Επαγγελματιών και άλλοι, είχε διαπιστωθεί η ανάγκη βελτιίωσης του τμήματος Πλάκα - Πράμαντα και ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου από το Π.Δ.Ε. Ουσιαστικά ήταν η έναρξη της διαδικασίας, για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο, την Περιφέρεια Ηπείρου (κυρίως την κ. Τ. Καλογιάννη, αλλά ασφαλώς και τον κ. Καχριμάνη), τον βουλευτή κ. Γιάννη Στέφο, την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη και άλλους. Προσωπικά οι επισκέψεις μου στο Υπουργείο για το θέμα αυτό αριθμούνται με διψήφιο νούμερο. Δεν ήταν εύκολη διαδικασία γι αυτό και η χαρά μου και η ικανοποίησή μου είναι μεγάλες.

Όμως από τα 8 εκατ. τα 4,5 θα χρησιμοποιηθούν για τη νέα γέφυρα. Είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό και πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Σύμφωνα με την προμελέτη, όμως, που είχαμε κάνει τα υπόλοιπο ποσόν δεν είναι επαρκές για τη βελτίωση του δρόμου Πλάκα - Πράμαντα, έτσι όπως εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει. Στο σημείο αυτό υπήρχε μια διάσταση απόψεων με την Περιφέρεια.

Εμείς επιδιώκουμε μια μεγάλης έκτασης παρέμβαση και όχι απλές, διάσπαρτες παρεμβάσεις διανοίξεων και προστασίας (με σαρζανέτ κ.λ.π.). Όμως εδώ είμαστε, ώστε, σε συνεργασία, να τα δούμε, στη συνέχεια, όλα. 

Σήμερα μένουμε στην ικανοποίηση και τη χαρά αυτής της πολύ θετικής, για την περιοχή μας, είδησης!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης