Κωλυσιεργία στην παράκαμψη Αθαμανίου από το Συνεταιρισμό


Απαράδεκτη και αναιτιολόγητη είναι η καθυστέρηση του Συνεταιρισμού Αθαμανίου, να δώσει παραχώρηση από το 2016 που ζητήθηκε από τους συνεταίρους, για να γίνει o δρόμος «Παράκαμψη Αθαμανίου» και ο οποίος έχει ενταχτεί στο Π.Δ.Ε (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) μαζί με το έργο «Αθαμάνιο – Θεοδώριανα».



 Τον Ιούλιο του 2019 έφτασε ο κόμπος στο χτένι αφού έγιναν πέντε τακτικές συνελεύσεις από το 2016 χωρίς να έρθει ΠΟΤΕ το θέμα προς συζήτηση, ζητήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση 20/07/19 από τους συνεταίρους με όσες υπογραφές ορίζει το καταστατικό (1/20 των μεριδιούχων), αλλά από ότι φαίνεται το Δ.Σ του Συνεταιρισμού «αγρόν ηγόραζε».

 Με άρθρο μου στις 12/02/2016 είχα επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά από τη διέλευση βαρέων οχημάτων, για τη μεταφορά τοπικών προϊόντων μέσα από το χωριό και το γεγονός ότι είμαστε τυχεροί που δεν έχει γίνει ακόμη ατύχημα
http://athamanikaorhtzoumerkaartas.blogspot.com/2016/02/blog-post.html Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που το Δ.Σ του Συνεταιρισμού διαχειρίζεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και απαιτούμε εξηγήσεις.

Εντωμεταξύ μέχρι σήμερα ουδείς έχει ειδοποιηθεί ούτε για την πραγματοποίηση της τακτικής συνέλευσης που γίνεται κάθε Αύγουστο, αλλά ούτε και για την έκτακτη Γενική Συνέλευση που ζητήθηκε με τη συλλογή υπογραφών των συνεταίρων, για την οποία το Δ.Σ ήταν υποχρεωμένο να φέρει μέσα σε 5 ημέρες.

 Όπως ενημερωθήκαμε ο εργολάβος έχει έρθει σε αδιέξοδο και προτίθεται να ξεστήσει το εργοτάξιο από το Σταυρό Αθαμανίου και να ξεκινήσει το υπόλοιπο έργο «Αθαμάνιο Θεοδώριανα» από τα Θεοδώριανα μέχρι να λογικευτεί το Δ.Σ το οποίο για παραχώρηση γης αξίας 2.000 (βάση της τιμής ανά στρέμμα), φέρεται να ζητά απαλλοτρίωση ή ανταποδοτικά του εξωφρενικού ποσού άνω των 300.000 ευρώ! Κι όλα αυτά χωρίς καν να έχει έρθει το θέμα στη Γενική Συνέλευση που είναι αρμόδια για να παίρνε

ι τέτοιες αποφάσεις! Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι ιδιώτες που εμπλέκονται έδωσαν υπεύθυνες δηλώσεις παραχώρησης από την ιδιοκτησία τους για τη διέλευση του δρόμου. Το Υπουργείο Υποδομών με έγγραφο του στις 02/08/19 ζητάει να σταλεί στη διεύθυνση Δασών Άρτας αλλά και στην ίδια την υπηρεσία η σύμφωνη γνώμη του Συνεταιρισμού ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη έναρξη του έργου.

 Επειδή πρόκειται για το συμφέρον του τόπου μας και για την ασφάλεια των διερχομένων, ζητάμε από τους συνεταίρους να πιέσουν το Δ.Σ να πράξει τα νόμιμα, χωρίς παράλογα ανταλλάγματα, λόγω της προφανούς ωφέλειας του έργου στο χωριό μας. Και εν πάση περιπτώσει αφού προφανώς δεν θέλουν να φτιάξουν κάτι καλό για τον τόπο μας, ας μην κάνουν κακό στην τελική.







https://athamanikaorhtzoumerkaartas.blogspot.com/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης