Άρτα: Ένα ακόμη βήμα για το Open Mall


Ένα ακόμη βήμα για την δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου κάνει ο Δήμος Άρτας καθώς στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχωρά στην αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.




Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,9 εκατομμύρια ευρώ και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο.

 Ο Δήμος χρηματοδοτείται με 1,5 εκ. ευρώ και ο Εμπορικός Σύλλογος με 400.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από δημοτικούς πόρους.

 Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) είναι μια καινοτόμος δράση που δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη ταυτότητα στην πόλη.

 Ο Δήμος Αρταίων αναλαμβάνει την ανάπλαση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης της Άρτας, όπου θα γίνει νέα πλακόστρωση όλου του πεζοδρομημένου τμήματος και θα τοποθετηθούν νέα δέντρα, νέες ζαρντινιέρες λουλουδιών, νέα παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός και υπαίθρια παιχνίδια.

Επίσης, θα κατασκευαστούν δύο σιντριβάνια (ένα στην κεντρική πλατεία και ένα στα Ψαροπλια), ενώ θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση στο χώρο δίπλα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας. 

Επιπλέον, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, όπως τοποθέτηση υδραυλικών μπαρών στην είσοδο των πεζοδρόμων για την ελεγχόμενη είσοδο οχημάτων στον πεζόδρομο, την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων, την προμήθεια και εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου και τον διαγωνισμό Αστικής Τέχνης «Art Mall».

 Ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει εργασίες επεμβάσεων επί των προσόψεων 206 εμπορικών καταστημάτων, την προμήθεια εξοπλισμού προσόψεων εμπορικών καταστημάτων, τη δημιουργία Ιστοσελίδας προώθησης συμβαλλόμενων επιχειρήσεων, τις δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και τις δαπάνες για έκδοση αδειών.

epiruspost.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης