ΠΣΕ: Εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και το περιβάλλον


Τριήμερο με τις «Ηπειρώτικες Όχθες» 

 Οι «Ηπειρώτικες Όχθες», ο καινοτόμος πολιτιστικός και περιβαλλοντικός θεσμός που δημιούργησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, επανεκκινούν δυναμικά, με ένα πλούσιο τριήμερο από τις 30 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου! 



Η Π.Σ.Ε., ξεκινώντας από το 2010, διοργάνωσε τις «Η.Ο.» πέντε φορές μέχρι τώρα, με ποικιλία εκδηλώσεων και δράσεων, κάθε χρονιά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, προβάλλοντας την πολιτιστική κληρονομιά, την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, την φυσική ομορφιά αλλά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

 Όπως αναφέρει το γραφείο τύπου της ΠΣΕ, οι «Ηπειρώτικες Όχθες» ανέδειξαν τους τόπους και τους ανθρώπους τους, εστιάζοντας πολλές φορές σε ζητήματα που ήλθαν στο προσκήνιο δραματικά επίκαιρα στην συνέχεια.

Ήταν, για παράδειγμα, η Π.Σ.Ε. με τις «Ηπειρώτικες Όχθες» που διοργάνωσε εκδηλώσεις στο Γεφύρι της Πλάκας και το Θεογέφυρο, πριν την κατάρρευσή τους, τονίζοντας την ανάγκη έγκαιρης προστασίας τους.

 Το νέο Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. αποφάσισε να επανεκκινήσει τον δυναμικό θεσμό και σε μια από τις πρώτες πράξεις του υπέβαλε αίτημα στήριξης στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο και συμπεριέλαβε τις «Η.Ο.» στο πρόγραμμα δράσης, ενισχύοντας, έστω και μερικά, την διοργάνωσή τους.

Το κύριο βάρος το επωμίζεται η ίδια η Π.Σ.Ε., σε συνεργασία με τα μέλη της (Ομοσπονδίες και Αδελφότητες) στους τόπους των εκδηλώσεων, με την συνδρομή φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου αυτή υπάρξει. 

Τρίτη 30 Ιουλίου, 7 μμ – Γέφυρα Κοράκου, Ραδοβίζια 

 Εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία των Πέτρινων Γεφυριών της Ηπείρου και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το θέμα θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών Σπύρος Μαντάς και θα ακολουθήσει εκδήλωση που συμπεριλαμβάνει πολυφωνικά τραγούδια για τα γεφύρια και τα ποτάμια με το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», σκοπούς και τραγούδια της περιοχής με την κομπανία «Λαλητάδες», ποιητικό αναλόγιο σύγχρονης ηπειρώτικης ποίησης καθώς και προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας μικρού μήκους «Του Κολυμπητή» του αείμνηστου Στράτου Στασινού.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης