Αντίνοος: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες;


Ο καιρός από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου έχει γίνει φθινοπωρινός καθώς η κακοκαιρία Αντίνοος έφτασε στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες. (ΒΙΝΤΕΟ)



Ειδικότερα, βροχές στη βορειοδυτική χώρα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 15 Ιουλίου προς Τρίτη 16 Ιουλίου, ενώ επέκταση και σημαντική ενίσχυση των φαινομένων της κακοκαιρίας «Αντίνοος» αναμένεται από σήμερα το μεσημέρι.

Η ενίσχυση των φαινομένων οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και από το απόγευμα θα πλησιάσει τη χώρα μας κινούμενο νοτιοανατολικά προς τη Θάλασσα των Κυθήρων.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης από το μεσημέρι της έως και αργά το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια και έως αύριο το πρωί τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια.



Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές κατά περιόδους και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται καθ’όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας ενώ στην Αττική βροχές με μικρή πιθανότητα για καταιγίδες αναμένονται από σήμερα το απόγευμα έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 17 Ιουλίου.

Από αύριο το μεσημέρι κι έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν λίγες μόνο βροχές στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

 www.madata.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ