ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ;;;


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 4ου ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΩΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ



"Ομάδα μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης του 4ου ΓΕΛ Άρτας που αποτελούνταν από τους : Αγγέλη Λαμπρινή, Ασπροποταμίτη Ελισάβετ, Βλαχογιάννη Παναγιώτη, Γεωργάκη Μαρίνα, Γκανιάτσα Κων/να, Κοτσιάνη Χρυσόστομο, Μάλλιο Ηλία , Νικολάκη Νιόβη και Σαπλαούρα Παρασκευή ) με τη στήριξη των Φιλόλογων καθηγητριών τους κ. Ελένης Αρτέμη και Μαρίας Χατζηγιάννη συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Αναπτύσσω μια δράση , η οποία συνδυάζει έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με άξονες την καινοτομία και την εφαρμοστικότητα της ιδέας στην καθημερινότητα», ο οποίος οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και συνδιοργανώθηκε με την ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ- που βρίσκεται κάτω από την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας – στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ».

 Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 22 ομάδες μαθητών από διαφορετικά σχολεία ανά την Ελλάδα.

Η ομάδα του Σχολείου με το όνομα ΓΕΦΥΡΟ…ΠΟΙΗΤΕΣ επέλεξε να αναπτύξει μια δράση που σχετίζεται με τον 11ο Στόχο του ΟΗΕ «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες» και σε ένα κείμενο με τίτλο ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ;;; παρουσίασε τις θέσεις της για τον Άραχθο ως εφαλτήριο ανάπτυξης της Άρτας, αλλά και μια ευκαιρία για μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλή, διαλλακτική και βιώσιμη.

 Ομόφωνα η Επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού , με γνώμονα την καινοτομία, την ανάπτυξη, τη διατύπωση και την εφαρμογή στην καθημερινότητα, αποφάσισε πως η νικητήρια ομάδα είναι οι ΓΕΦΥΡΟ…ΠΟΙΗΤΕΣ του 4ου ΓΕΛ Άρτας. Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες στις 14 έως 16 Μαϊου 2019.

Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής, στην οποία συμμετείχε όλη η ομάδα των ΓΕΦΥΡΟ…ΠΟΙΗΤΩΝ με τη συνοδεία των Φιλόλογων καθηγητριών τους κ. Ελένης Αρτέμη, Μαρίας Χατζηγιάννη και Μαρίας Δέτσικα, επισκέφτηκαν το Παρλαμεντάτιουμ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συναντήθηκαν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης , Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, καθώς και με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο κ. Δημήτριο Φατούρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ.

Επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών, ξεναγήθηκαν από την ομάδα GREEN του σχολείου σχετικά με το περιβάλλον/βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετείχαν στο θεματικό παιχνίδι των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ από κοινού με τους μαθητές τόσο του Ευρωπαϊκού Σχολείου , όσο και του Ελληνικού σχολείου Βρυξελλών.

Σε όλες τις συναντήσεις η ομάδα του σχολείου συνέβαλε με τον καλύτερο τρόπο στη διάχυση όλων των Στόχων του ΟΗΕ και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια για την ουσιαστική και δυναμική παρουσία της. Μέσα σε όλα αυτά χώρεσε και η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η ομάδα επέστρεψε στην Άρτα γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις και αποφασισμένη να γίνει πρεσβευτής της βιώσιμης ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία και γιατί όχι … πανελλαδικά!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης