Τιμήθηκαν και φέτος οι Ιστορικές Μάχες του Γριμπόβου


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την επέτειο των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου του 1897 και του 1912-13. 



Παράλληλα, φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στους Αρτινούς ευεργέτες και στους εθελοντές, με αφορμή την επέτειο των μαχών του Γριμπόβου.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ομιλία για τους Αρτινούς ευεργέτες και τη σημασία της προσφοράς τους από τον φιλόλογο –διδάκτωρ Ιστορίας Κωνσταντίνο Κωσταβασίλη, καθώς και παρουσίαση για τις μάχες του Γριμπόβου από τους Ντίνο Στυλιανό, Ντίνο Φώτιο, Επαμεινώνδα Νικάκη και Κατερίνα Σχισμένου.

Την Κυριακή, μετά την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γριμπόβου, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Σχισμένου, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκτός του Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ο Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Τράμπας και Κώστας Ζέρβας, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλης Βλάχος, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Νίκος Λιόντος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού και της Πυροσβεστικής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ