Τσίπρας: Τον Ιούνιο τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου


Στο τέλος Ιουνίου θα παραδοθεί σε λειτουργία το σύνολο των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τα οποία επιθεώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στην πόλη. Τα έργα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και όπως είπε ο Πρωθυπουργός το αεροδρόμιο θα δώσει νέα ώθηση στην τοπική ανάπτυξη, ενώ ο ίδιος θα είναι αυτός που θα το εγκαινιάσει.  (ΦΩΤΟ)



Ο κ. Τσίπρας έφτασε με το αεροπλάνο της γραμμής. Στον Πύργο Ελέγχου που κατευθύνθηκε του έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών, τις νέες υποδομές που δημιουργούνται και για την συνολική εικόνα του Βασιλιά Πύρρου, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό, μικρό αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Είχα την ευκαιρία να επιθεωρήσω ένα έργο που είχε γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας, στα Γιάννινα όμως. Ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώνεται 13 χρόνια μετά, όμως ολοκληρώνεται, όπως συμβαίνει με δεκάδες σημαντικά έργα που ολοκληρώνονται αυτή την τετραετία. Βεβαίως είναι ένα δείγμα της παθογένειας του κράτους. 

Δεν μπορεί μία τόσο σημαντική υποδομή σε μία μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννινα, το αεροδρόμιο να κάνει 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί» τόνισε στην δήλωσή του ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Το ευχάριστο όμως είναι ότι προχώρησε μία πολύ κρίσιμη και χρήσιμη υποδομή για την πόλη των Ιωαννίνων και όλη την Ήπειρο. 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης για όλη την Ήπειρο καθώς θα δώσει την δυνατότητα να αυξηθεί ο τουρισμός με πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό που θα εξυπηρετούν όλη την Ήπειρο και τις ακτές του Ιονίου μαζί με το αεροδρόμιο του Ακτίου».


Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το μήνυμα είναι πως η χώρα μας έχει δυνατότητες αλλά χρειάζεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός του τρόπου με τον οποίο και το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί, μία αναβάθμιση του ελληνικού κράτους συνολικότερα, το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία καλύτερη στιγμή για την χώρα μετά την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια μας δίνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτά τα θετικά βήματα το επόμενο διάστημα.


Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα έχει την ευκαιρία να εγκαινιάσει το αεροδρόμιο στο τέλος Ιουνίου. Ευχήθηκε καλορίζικο και απευθυνόμενος στους Γιαννιώτες έστειλε και αθλητικό μήνυμα λέγοντας πως «να μην στεναχωριούνται που πέσαμε στη Β΄ Εθνική, του χρόνου θα ξανανέβουμε».

 

 www.epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης