Ευχαριστούν Αλέκο Καχριμάνη και Βασίλη Ψαθά


Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συλλόγου Φίλων Παλαιάς Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κομποτίου, ευχαριστούν τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτης κ. Βασίλειο Ψαθά για την άμεση παρέμβασή τους ώστε να εξασφαλιστούν πιστώσεις:



Για την στερέωση , τον καθαρισμό και την αισθητική αποκατάσταση της Νοτίου πλευράς των Τοιχογραφιών και την αντικατάσταση του Ηλεκτρομηχανολογικού δικτύου του παλαιού ιστορικού ναού του Αγίου Γεωργίου Κομποτίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στην Διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτης κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, τους Υπαλλήλους της Υπηρεσία αυτής καθώς και τους Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτης.




Λίγα λόγια για τον Σύλλογο

Σκοπός του συλλόγου είναι η μέριμνα για τη συντήρηση και διάσωση της παλαιάς Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Κομποτίου, τόσο του κτίσματος, των συστατικών και παραρτημάτων του, όσο και του περιβάλλοντος αυτό χώρου.

Για την επίτευξη του σκοπού του, το σωματείο συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμο Νικολάου Σκουφά, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Άρτας), το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Κομποτίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτης και κάθε αρμόδιο φορέα.

Έως σήμερα έχει επιτελέσει ένα θεάρεστο έργο το οποίο αξίζει κανείς να επισκεφθεί τον ιστορικό ναό, να θαυμάσει τις τοιχογραφίες , τα κειμήλιά του.

Στον Νάρθηκα του ναού έμαθε τα πρώτα γράμματα ο Ιδρυτής της Φιλικής Εταιρείας Νικόλαος Σκουφάς , από τον σοφό Δάσκαλο και κτήτορα του ναού Ευστάθιο Γεροστάθη.

Πηγή: despotato.eu



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης