Ξαναχτίζεται η Γέφυρα Κοράκου!!


Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση

Ο Αντώνης Κοσσυβάκης, πρέπει να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος, μετά τη χθεσινή παρουσίαση της προγραμματικής σύμβασης για την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου.  (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)





Τις βάσεις για το νέο εγχείρημα της αποκατάστασης της Γέφυρας Κοράκου στον Αχελώο ποταμό, στα σύνορα Άρτας και Καρδίτσας, θέτουν υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς.

Στην Αθήνα, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγινε χθες η παρουσίαση της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για το γεφύρι αυτό που καταστράφηκε πριν από 70 χρόνια.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb γράφει:

Χθες ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για την Κοιλάδα του Αχελώου αλλά και για μένα προσωπικά.

Σε εκδήλωση που διοργανώσαμε με την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβυλίου οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά παρουσίασαν την Προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου.



Την ομάδα του S&D εκπροσώπησε ο Δάσκαλος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού και αγαπητός φίλος Γιώργος Γραμματικάκης. Συμμετείχαν επίσης η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Γκόλιας, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, οι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Αρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Μενέλαος Παπαδημητρίου που εκπροσώπησε την Διανομαρχιακη Επιτροπή Αρτας Καρδίτσας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Βασίλης Καπερώνης καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής της Κοιλάδας του Αχελώου.

Συντόνιζε ο αγαπητός φίλος και δημοσιογράφος Τάκης Σαράντης.

 Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέραμε στους καλεσμένους μας τοπικά προϊόντα που ετοίμασε ο Σύλλογος Γυναικών Λένω Μπότσαρη"


Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου


Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης (σ.σ. η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση) μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Τόσο ο κ. Καχριμάνης όσο και η κ. Γεροβασίλη προσέδωσαν στο εγχείρημα αυτό έναν συμβολικό χαρακτήρα.

Ο κ. Καχριμάνης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «μια ακόμη πληγή του εμφυλίου πολέμου που κλείνει». «Στο παρελθόν είχα δηλώσει στον Γράμμο πως πρέπει να κλείσουμε τις πληγές του Εμφυλίου. Αυτό κάνουμε σήμερα. Εμείς οι νεοέλληνες έχουμε την υποχρέωση να κλείσουμε αυτή την πληγή» τόνισε. 

Επικαλούμενος τέλος και την εμπειρία με το έργο αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση του έργου.

«Η γέφυρα της Πλάκας έπεσε από την ελληνική γραφειοκρατία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς έπρεπε να προκληθεί αυτό το “τράνταγμα” για να εργαστούμε όλοι μαζί. Το ίδιο θέλει και η γέφυρα Κοράκου. Να εργαστούμε όλοι μαζί. Στο παρελθόν είχα δηλώσει στον Γράμμο, πώς πρέπει να κλείσουμε τις πληγές του Εμφυλίου. Αυτό κάνουμε σήμερα. Εμείς οι νεοέλληνες έχουμε την υποχρέωση να κλείσουμε αυτή την πληγή».

13,6 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός

Το έργο της αναστήλωσης έχει προυπολογισμό 13,6 εκατομμυρίων ευρώ και στην προγραμματική σύμβαση συμμετέχουν τα Υπουργεία Υποδομών, Πολιτισμού, Οικονομίας και Ανάπτυξης, οι Περιφέρειες Ηπείρου και Θεσσαλίας, οι Δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη (Άρτας) - Αργιθέας (Καρδίτσας), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Προϊσταμένη Αρχή για την υλοποίηση του έργου έχει οριστεί η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Εδώ ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης