ΠΕ Άρτας:Παράταση έκδοσης αδειών κτηνοτροφικών μονάδων


Ανακοινώθηκε σήμερα από την ΠΕ Άρτας ότι στους κατόχους υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4587 του 2018 (ΦΕΚ 218 Α΄/24-12-2018) δόθηκε παράταση μέχρι 30/6/2019: 



Α). Για την υποβολή αιτήσεων έκδοσης αδειών εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών, που λειτουργούν σε θέσεις που τηρούν τις προβλεπόμενες στο νόμο 4056/2012 αποστάσεις.

Β). Για την υποβολή αιτήσεων έκδοσης αδειών διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών, που λειτουργούν σε θέσεις που δεν τηρούν τις προβλεπόμενες στο νόμο 4056/2012 αποστάσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση ανήκουν υφιστάμενες πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν την 12/3/2012 πλησίον ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, βιομηχανιών και βιοτεχνιών υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μη, ποταμών συνεχούς ροής, επαρχιακών και εθνικών δρόμων, οικισμών ανεξαρτήτως αριθμού κατοίκων και πόλεων.

Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι εφικτό να αδειοδοτηθούν για όσο διάστημα συνεχίσει η λειτουργία τους από τον ίδιο ιδιοκτήτη και δεν μεταβιβάζονται στην περίπτωση που μεταβιβασθεί η εκμετάλλευση.

Η ανωτέρω προθεσμία είναι δεσμευτική και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, διότι η ύπαρξη άδειας νόμιμης λειτουργίας σταυλικών εγκαταστάσεων θα καταστεί δεσμευτική για τη δήλωση ΟΣΔΕ και τη λήψη των επιδοτήσεων από το έτος 2020 και μετά.

Για περισσότερες πληροφορίες, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανάλογα με την περίπτωση καθώς και για λεπτομέρειες επί της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Άρτας και στο τηλέφωνο 2681364425 (κ. Σιούλα), γραφείο 26, 2ος όροφος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ