Η Αστυνομία κατέσχεσε 5,7 τόνους αλβανικού χασίς


5,7 τόνοι χασίς κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια του 2018 από τις αστυνομικές υπηρεσίες, σε ολόκληρη την Ήπειρο. 

 Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες σε ολόκληρη την χώρα που δείχνει αφενός την καθημερινή προσπάθεια των αστυνομικών να αναχαιτίσουν τα οργανωμένα κυκλώματα κι αφετέρου το σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, το οποίο έχει παγιωθεί την τελευταία δεκαπενταετία. 



Η εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία παραμένει άλλωστε πρόβλημα για το σύνολο της χώρας.

Παρά τις δεσμεύσεις της γείτονος η καλλιέργεια αποτελεί εθνικό σπορ και σίγουρα ο τομέας που ενισχύσει το εθνικό εισόδημα της χώρας και τροφοδοτεί το πολιτικό σύστημα. Επί κυβέρνησης Ράμα γέμισε με χασισοφυτείες σχεδόν ολόκληρη η χώρα.

Η καλλιέργεια έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και οι μεγαλύτερες ποσότητες μέσω Ελλάδας και Ιταλίας καταλήγουν στην Ευρώπη.

Τους τελευταίους μήνες τα κυκλώματα που δρουν μετέφεραν προς την Ιταλία με πλωτά μέσα τόνους χασίς. Τουλάχιστον τόνοι ήταν αυτοί που κατασχέθηκαν σε αλλεπάλληλες επιχειρήσεις από τους Ιταλούς λιμενικούς και αστυνομικούς. Φυσικά διατήρησαν τους δρόμους στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους για να περνάνε απαρατήρητοι από τους αστυνομικούς ελέγχους.

 Παρόλα αυτά, η Αστυνομία μέσα από δεκάδες επιχειρήσεις που οργάνωσε και τα καθημερινά μπλόκα κατάφερε να σταματήσει στην Ήπειρο 5,7 τόνους χασίς το οποίο είχε ως βασικό προορισμό την Αθήνα.

Οι επιχειρήσεις δεν ήταν πάντα εύκολες. Μάλιστα ορισμένες, όπως αυτή στην Βήσσανη, προ διμήνου ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Στην περίπτωση της Βήσσανης, υπήρξε συμπλοκή των Αλβανών με τους αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα ένας Αλβανός νεκρός και ένας αστυνομικός στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Ο πιο ...αποδοτικός μήνας για την Αστυνομία ήταν ο Μάρτιος καθώς κατασχέθηκαν 770 κιλά χασίς.

Αναλυτικά, τον Ιανουάριο του 2018 κατασχέθηκαν 419 κιλά, τον Φεβρουάριο 452, τον Μάρτιο 770, τον Απρίλιο 619, τον Μάιο 369, τον Ιούνιο 237, τον Ιούλιο 273, τον Αύγουστο 549, τον Σεπτέμβριο 549, τον Οκτώβριο 489, το Νοέμβριο 617 και τον Δεκέμβριο, τελευταίο μήνα του έτους 277 κιλά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης