Γιαννιώτης ο πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μεσολόγγι


Ο Παναγιώτης Κεφάλας, με καταγωγή από το Χαροκόπι Ιωαννίνων, είναι ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους που κατέπεσε στην Καβουρότρυπα Μεσολογγίου και αγνοείται. Ο Παναγιώτης Κεφάλας ζούσε στην Πάτρα. 



Είναι απόστρατος της Πολιτικής Αεροπορίας με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη ενώ είχε διατελέσει και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο.

Ο 47χρονος πιλότος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το αεροσκάφος βυθίστηκε αμέσως μετά την πτώση του ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό έχουν αποβεί άκαρπες.

Μάλιστα από χθες το απόγευμα έχουν διακοπεί. Από την πρώτη στιγμή το Λιμενικό, βατραχάνθρωποι από την Αθήνα αλλά και ιδιώτες ρίχτηκαν στη μάχη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το έργο του εντοπισμού του αεροσκάφους δυσχεραίνει το γεγονός ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στην θάλασσα έχει καταλήξει λάσπη από τον ποταμό Εύηνο με συνέπεια η ορατότητα να μην είναι καλή.

Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού. Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου.

 www.epiruspost.gr/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης