Άρχισε να λειτουργεί το ΚΕΣΥ Άρτας


ΤΟ ΚΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το Κ.Ε.Σ.Υ. αποτελεί μια νέα δομή με πολυδιάστατες αρμοδιότητες, στην οποία ενσωματώθηκαν οι προϋπάρχουσες δομές ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Σ.Σ.Ν., ΚΕ.ΣΥ.Π και ΓΡΑ.Σ.Ε.Π. 



Η συγκεκριμένη δομή αποσκοπεί στην παροχή υποστήριξης στο σύνολο της σχολικής, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας της περιοχής ευθύνης της (στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας, στους γονείς κ.ά.), καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Το Κ.Ε.Σ.Υ. Άρτας στεγάζεται στο κτίριο του πρώην ΚΕ.Δ.Δ.Υ., το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση Στρατηγού Κατσιμήτρου και Τσούτσινου 2. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 7 (παρ. 1) του Νόμου 4547/2018:

 "Αποστολή των Κ.Ε.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

Για την εκπλήρωση της αποστολής τους, τα Κ.Ε.Σ.Υ. δραστηριοποιούνται στους τομείς της διερεύνησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών, της διενέργειας αξιολογήσεων, του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, καθώς και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού, της υποστήριξης του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων ή των Ε.Κ., της διενέργειας ενημερώσεων και επιμορφώσεων και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου".

Υπό το πλαίσιο αυτό και έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον όλων των πολιτών, καλούμε τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και όλους τους συμπολίτες μας του Ν. Άρτας να συνεργαστούν μαζί μας και να σταθούν αρωγοί στο πολυσχιδές έργο του Κ.Ε.Σ.Υ. Άρτας.

Η Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ. Άρτας Πηνειώ Χριστοδούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης