Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για το «Χαμόγελο του παιδιού»


Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, θέλοντας να 
συμβάλουν στο έργο που επιτελεί ο φιλανθρωπικός Οργανισμός «Χαμόγελο του παιδιού»,... 



...διοργάνωσαν μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και έδειξαν έμπρακτα ότι η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός συμβαδίζουν με τα νιάτα και την τέχνη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης το κουαρτέτο σαξοφώνων με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Οδυσσέα Σαρρηγιαννίδη παρουσίασε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παρουσίασαν το χριστουγεννιάτικο έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ένα δέντρο μια φορά», μια συγκινητική ιστορία που κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας και στον πραγματικό κόσμο, και αποδίδει το νόημα των Χριστουγέννων.

Μέσα από μια δυνατή φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι χωρίς ένα ζεστό σπίτι και ένα δέντρο ξεδιπλώθηκαν σκέψεις και προβληματισμοί που αφορούν την μοναξιά, την εγκατάλειψη, τις απάνθρωπες σχέσεις των μεγαλουπόλεων, τον ατομικισμό, τη φύση που επιλέγουμε να αγνοούμε πολλές φορές καταστρέφοντάς την. Όμως η αγάπη και η φιλία είναι πολύ πιο δυνατές, παραμένουν πάντα ζωντανές και το θαύμα γίνεται, όπως έδειξαν οι μαθητές μας.

Την ευθύνη της διδασκαλίας και παρουσίασης του θεατρικού είχαν η κ. Δήμητρα Μιμίκου, η κ. Κυριακή Κετιπίδου και ο κ. Δημήτρης Πρωτόγερος. Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης ορχήστρα και χορωδία μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Θωμά Κακάνη και τον κ. Νίκο Τσίπα παρουσίασαν Βυζαντινά και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, που μέσα από την όμορφη προσπάθειά τους ανέδειξαν το πνεύμα των Χριστουγέννων, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά αγάπης και φροντίδας προς όλους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο χρέος όλων μας απέναντι στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, κ. Ιωάννης Γεωργογιάννης ο οποίος επεσήμανε το πολύ σημαντικό έργο του Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» και τόνισε το άνοιγμα του δημόσιου σχολείου στην κοινωνία.

Στην ομιλία του ο κ. Ιορδάνης Τσομπανάκης, υπεύθυνος του Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» στην Κέρκυρα, αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία και τους στενούς δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί με τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ενίσχυσαν έμπρακτα το bazaar του Οργανισμού, το Δήμο Αρταίων για τη συνεργασία, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και τον τηλεοπτικό σταθμό ArtTv για την προβολή της εκδήλωσης και το Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», για τη φιλοξενία στην αίθουσά του.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ