Παραμένει η εκκρεμότητα με τον Χρήστο Μέγα


Κρατείται η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Άρτας από το ΚΙΝΑΛ -Φέρονται ως βέβαιοι αλλά δεν ανακοινώθηκαν οι Γκόκας, Αθανασίου, Παπαχρηστάκης -Βολές από Χρ. Κατσαούνο - Απέσυρε την υποψηφιότητα



Μεγάλη αναστάτωση, επικρατεί από την Παρασκευή το πρωί, στις τάξεις των στελεχών και των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στην Άρτα, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στα κεντρικά του Κινήματος Αλλαγής κατά την επιλογή των υποψήφιων βουλευτών.

Όπως είναι γνωστό από την Πέμπτη που συνεδρίασε η Επιτροπή για τους υποψήφιους βουλευτές, ένταση επικρατεί στο "εσωτερικό" του Κινήματος Αλλαγής, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα πρόσωπα των ψηφοδελτίων.

Μάλιστα, η «κόντρα» κορυφώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με βασικό σημείο αντιπαράθεσης τους υποψηφίους στην Άρτα. Με δεδομένο πως είναι τριαδική περιφέρεια, υπάρχουν πιθανότητες το Κίνημα Αλλαγής να εκλέξει βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές. Επομένως η εμπλοκή στα ψηφοδέλτια θεωρείται σημαντική και είναι ενδεικτική ενός γενικότερου κλίματος.

 Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ αντιμετώπισαν τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ για τον γνωστό δημοσιογράφο Χρήστο Μέγα, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη με δεδομένο πως ο τελευταίος είναι γραμματέας του τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής και θεωρείται πως έχει απήχηση σε κοινωνικές και συνδικαλιστές οργανώσεις. Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ Χρήστου Μέγα, στο νομό Άρτας, ένα ζήτημα που προκάλεσε κλυδωνισμούς στις σχέσεις ΔΗΜΑΡ- ΠΑΣΟΚ.

 Το Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή, έδωσε στη δημοσιότητα μετά από σχετική έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής τα ονόματα των υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.

Στα ψηφοδέλτια υπάρχουν κενές θέσεις ενώ λείπουν 8 περιφέρειες οι οποίες δεν ανακοινώθηκαν ακόμη. Κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι στόχος της ανακοίνωσης των περισσοτέρων υποψηφίων στις περιφέρειες της χώρας τόσο νωρίς, ήταν να εγκατασταθούν «μόνιμα κλιμάκια» στις περιφέρειες ώστε να συνομιλούν καθημερινά με τον κόσμο και να αγωνίζονται για να φέρουν το κίνημα στην τρίτη θέση.

 Οι εκκρεμότητες στον εκλογικό χάρτη του Κινήματος Αλλαγής που μένουν να συμπληρωθούν αφορούν στους νομούς: Αχαΐας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Α’ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λευκάδας, Ξάνθης και Χαλκιδικής.

Ανοιχτό όμως παραμένει το θέμα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ Χρήστου Μέγα στην Άρτα, με αποτέλεσμα να μην ανακοινωθούν άλλες υποψηφιότητες που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τα ονόματα των κυρίων Γκόκα, Αθανασίου και Παπαχρηστάκη. Επίσης λείπουν και κάποιες υποψηφιότητες (κυρίως γυναικών) σε κάποιους νομούς για να κλείσουν οριστικά και να ανακοινωθούν επισήμως τα ψηφοδέλτια.

Άρχισαν τα όργανα

Το μεσημέρι της Κυριακής που ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 230 υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όλοι ανέμεναν πως θα υπάρξει ηρεμία και συσπείρωση. Δεν πέρασε, όμως, πολλή ώρα και άρχισαν τα... όργανα σε τοπικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Μαγνησία, έγινε... χαμός, με απειλές για παραιτήσεις, αλλά και βαριές καταγγελίες. Ειδικότερα, η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, Φούλη Τσιώμου, δήλωσε με νόημα ότι αρκετά αποκλείστηκαν από τις αποφάσεις, ενώ άφησε αιχμές για υποψήφιους που έχουν επαφές με ανθρώπους και δυνάμεις με τις οποίες διαφωνεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ.Τσιώμου φωτογραφίζει τους Ν. Χαυτούρα και Τρ. Πλαστάρα, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται σε επικοινωνία με τη δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου.

Παράλληλα, ο Άγγελος Αγραφιώτης κατήγγειλε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμό της δικής του υποψηφιότητας από... συντρόφους. Λίγες ώρες μετά ήρθε η πρώτη αποχώρηση υποψήφιου βουλευτή. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό και Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος αφού ευχαριστεί την επιτροπή που τον επέλεξε, αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του κινήματος και δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Φοβάμαι ότι παρά τις καλές προθέσεις δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για μια αυτόνομη πολιτική ταυτότητα. Εδώ και καιρό η εικόνα που έχουν οι πολίτες για εμάς είναι ότι ασχολούμαστε αποκλειστικά με διευθετήσεις ψηφοδελτίων και μελλοντικών θέσεων. (…) Η παράταξή μας είναι σε οριακό σημείο. Ή αλλάζει ΤΩΡΑ πορεία και αποκτά ταυτότητα και αφήγημα ή διαλύεται οριστικά μεταξύ του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Plan B δεν υπάρχει για τον χώρο...».

 Μέγας: όχι οι ίδιοι και οι ίδιοι

Ο φερόμενος ως «κομμένος» από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Άρτας, ο Χρήστος Μέγας, κατά την ομιλία του (16-12-18) στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Δεκατρείς μήνες μετά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα και την κινητοποίηση των φίλων του Κινήματος Αλλαγής, διαπιστώνουμε όλοι μας ότι το εγχείρημα δεν φαίνεται να έχει ανάλογη εξέλιξη. Δεν ανταποκριθήκαμε στις αρχικές προσδοκίες. Μάλλον δεν πιάσαμε το νήμα και το νόημα της εντολής που πήραμε. Βεβαίως είχαμε και κάποιες αποχωρήσεις που δεν έκαναν καλό στο Κίνημά μας.

Αλλά η ευθύνη βαρύνει την δική μας δουλειά. Εάν εμείς δεν έρθουμε να φέρουμε το νέο, εάν το κίνημα δεν προσφέρει λύσεις στους αγωνιούντες πολίτες, στους ανέργους που βρίσκονται σε απόγνωση, τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό όπως πριν 50 ή 60 χρόνια, στους συνταξιούχους που βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι, τότε ο κοινωνικός και πολιτικός χώρος μας, οι «μη προνομιούχοι Έλληνες», οι δυνάμεις της εργασίας και της παραγωγής, αυτές οι εύφορες κοινωνικές κοιλάδες θα παραμείνουν σαν κονιορτοποιημένες και πολιτικά ανεξερεύνητες για την Προοδευτική Παράταξη περιοχές.

Γιατί δεν αγγίζει αυτούς τους πολίτες η ΝΔ, δεν τους συγκινεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν τις αφήσουμε θα γίνουν μια φρικιαστική χαράδρα που θα επωάζονται τ’ αυγά του φιδιού… Ως Γραμματέας του τομέα Εργασίας έχω γυρίσει, και με άλλους συντρόφους, πολλούς εργασιακούς χώρους, συλλόγους και κοινωνικές οργανώσεις, ακόμη και Οργανώσεις του Κινήματος σε διάφορες συνοικίες. Και βλέπω μια σημαντική μεταστροφή.

Αυτό στην περιφέρεια είναι κύμα. Στο κέντρο έχουμε ακόμη προβλήματα. Εκεί πρέπει να δώσουμε την μάχη… Από το καφενείο και το χωράφι στο ΚΑΠΗ και το μπάρ. Και με νέα πρόσωπα, όχι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Βεβαίως με μια σύνθεση παλαιού-νέου, αλλά με μια φρεσκάδα και με περισσότερα κορίτσια, περισσότερες γυναίκες. Αυτό δεν είναι ρατσιστικό για τους άνδρες ούτε απαξιωτικό για τους πιο έμπειρους. Αντιθέτως… Δεν θα αναφερθώ σήμερα στο προσωπικό μου θέμα. Είναι κάτι που το γνωρίζετε από τις διαδικασίες στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων και νομίζω προκλήθηκε μέσα από διαθλαστικούς φακούς.

Πιστεύω ότι επειδή είμαστε ακόμη οι «μαύροι λιγοστοί», επειδή η φυσική ανάγκη αλλά και η πολιτική λογική επιβάλλει τόσο τη διεύρυνση και την ενίσχυση όσο και την ανανέωση του Κινήματός μας, τελικά θα υπάρξει μια συνθετική λύση.

Γιατί όσο καλά μπορώ να τα λέω ως Γραμματέας του Τομέα Εργασίας, ή ως πολιτικός αγκιτάτορας στα τηλεοπτικά πάνελ, αντίστοιχα φαντάζομαι ότι μπορώ να λέω και στα χωριά της Άρτας σαν ένας ανάμεσα σε πέντε υποψηφίους. Φαντάζομαι σε αυτό δεν έχει κανείς αντίρρηση».

Χρήστος Κατσαούνος: «Θολές» διαδικασίες

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην επιλογή υποψηφίων βουλευτών από το ΚΙΝΑΛ, καθώς επίσης και με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου που θα λάβει την στήριξη της παράταξης, διαδικασίες «θολές», δεν έχω παρά να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από υποψήφιος βουλευτής για τον νομό της Άρτας» σημειώνει ο Χρήστος Κατσαούνος, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2015 και εκ νέου ενδιαφερόμενος για υποψήφιος βουλευτής ανακοινώνοντας την απόσυρση της υποψηφιότητά του για το βουλευτικό αξίωμα με το ΚΙΝΑΛ στην Άρτα.

Στην ανακοίνωση ο κ. Κατσαούνος, αναφέρει τα εξής: «Όταν στις εκλογές του 2015, την ώρα που όλα τα «ευνοημένα στελέχη» της παράταξης λοξοκοίταζαν προς το λεφτόδεντρο του Τσίπρα και στην πιθανή «καρέκλα», έχοντας πλήρη συναίσθηση της πολιτικής κατάστασης, μπήκα στην εκλογική διαδικασία με αίσθημα ευθύνης και με πεποίθηση ότι η Δημοκρατική παράταξη έχει αποβάλει όλα τα φοβικά σύνδρομα του παρελθόντος.

Έδωσα έναν αγώνα όχι μόνο να κρατηθεί όρθια η παράταξη αλλά έναν αγώνα υπέρ της λογικής και του αυτονόητου. Έναν αγώνα και μία προσπάθεια κατά της δημαγωγίας, κατά της συνδιαλλαγής, κατά των κρυφών και μυστικών αποφάσεων. Στη ζωή μου δεν πίστεψα ποτέ σε Πατρικίους και Πληβείους. Δεν πίστεψα ποτέ στην πολιτική δοσοληψία, δεν πίστεψα ποτέ σε προσωπικά και ατομικά συμφέροντα. Πίστευα και πιστεύω και διδάσκω την τιμιότητα, το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την αξιοκρατία τόσο στους μαθητές μου όσο και στα παιδιά μου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην επιλογή υποψηφίων βουλευτών από το ΚΙΝΑΛ, καθώς επίσης και με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου που θα λάβει την στήριξη της παράταξης, διαδικασίες «θολές», δεν έχω παρά να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από υποψήφιος βουλευτής για τον νομό της Άρτας. Θα παραμείνω ενεργός πολιτικά τόσο στις εξελίξεις για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή με μόνο σκοπό το καλό του τόπου.- Κατσαούνος Χρήστος Εθνομουσικολόγος – Εκπαιδευτικός»

 ΗΧΩ της ΑΡΤΑΣ
www.ixotisartas.gr/






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ