Ο Sivan Zamir πλημμύρισε τα Τζουμέρκα με Ισραηλινούς!


Κείμενο της Έλιας Στασινού
 
O Sivan Zamir είναι Ισραηλινός στην καταγωγή και διαχειριστής του Webportal εξερχόμενου τουρισμού “Greece & the Islands”. Έχει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα βουνά της κι αυτό φαίνεται από τα εξαιρετικά αποτελέσματα της δουλειάς του. 
 
 
Όσοι κατάγεστε από την περιοχή των Τζουμέρκων θα έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό μία αυξημένη κίνηση τουριστών από το Ισραήλ, η οποία σαφώς και οφείλεται στο Sivan
 
Εντυπωσιασμένοι από την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, καθώς και την επέκταση της (από Απρίλη μέχρι και Οκτώβρη) αλλά και με την ευκαιρία της επίσκεψης του στη χώρα μας, τον καλέσαμε για μία συνέντευξη την Τετάρτη το μεσημέρι στις 14/11/18 στο Βουργαρέλι Άρτας και με χαρά ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση.
Από τη συνέντευξη που μας έδωσε συμπεραίνει κανείς πως ενδόμυχα «ζηλεύει» (με την καλή έννοια) τους κάτοικους της περιοχής των Τζουμέρκων για όλα τα καλά που της έδωσε απλόχερα ο θεός και μας ομολογεί πως θα ήθελε πολύ να μείνει εδώ (μιλάει και Ελληνικά παρακαλώ!). 
 
Ο Sivan μέσω του ταξιδιωτικού του portal με χορηγούς αρκετούς επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας αναδεικνύει τα κάλλη των Τζουμέρκων και όσοι έρχονται από τη χώρα του διαμένουν στα ξενοδοχεία που διαφημίζονται μέσα από τη σελίδα του.
Το προφίλ των επισκεπτών είναι μεμονωμένοι τουρίστες, κατά κύριο λόγο οικογένειες με παιδιά αλλά και ζευγάρια, λάτρεις της φύσης που αγαπούν ιδιαίτερα το πράσινο, το χαλαρό περπάτημα στα δάση και το παιχνίδι με τα κρύα τρεχούμενα νερά που αναβλύζουν από παντού στη γη των Αθαμάνων, δηλαδή πράγματα τα οποία λείπουν από τη χώρα τους και τα εκτιμούν ιδιαίτερα, όταν μας επισκέπτονται. 
 
Ο Sivan μας εξηγεί πως στην αρχή προωθούσε μόνο τα νησιά, μετά ανακάλυψε το Ζαγόρι σε συνεργασία με το ξενοδοχείο «Αρίστη», στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλο το Ζαγόρι μέσω του Δημήτρη Μαζαριώτη manager του portal ZEN (Zagori Excellence Network). 
 
Με τη δε συνεργασία του με τον Αχιλλέα Παπαευθυμίου ιδιοκτήτη της εταιρίας διεξαγωγής Rafting στον Άραχθο «Alpine Zone» γνώρισε τα Βόρεια Τζουμέρκα και στη συνέχεια τα Κεντρικά μέσω του Νικόλαου Ζάψα ιδιοκτήτη του Theasis Igloo στους Κτιστάδες αλλά και του Δημήτρη Χάνδρα manager του «Rouista Tzoumerka Resort” στο Βουργαρέλι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος αριθμός επισκέψεων σε Ζαγοροχώρια και Τζουμέρκα (Βόρεια και Κεντρικά) είναι μέχρι σήμερα είναι 8.000 – 10.000 το χρόνο και υπάρχουν προοπτικές να αυξηθεί στο μέλλον, ανάλογα με το πόσο σοβαρά παίρνουν το τουριστικό προϊόν τους οι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και δημόσιοι φορείς εννοώντας για τους πρώτους την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να «κυνηγήσουν» τη δουλειά τους, ενώ για τους δεύτερους κατά πόσο ασκούν πολιτική που ευνοεί τον τουρισμό όπως καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών και μνημείων, παραγωγή και προώθηση τουριστικών οδηγών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, συμμετοχή σε εκθέσεις κλπ.
Το συμπέρασμα που απορρέει από τα όλα παραπάνω είναι πως τα Τζουμέρκα, αν και ήταν ανέκαθεν παρατημένα από τη πολιτεία και την Περιφέρεια, αποτελούν ένα διαμάντι το οποίο έστω και ακατέργαστο δείχνει ότι δύναται να ευοδώσει, έστω και με την πρωτοβουλία λίγων ιδιωτών, καρπούς σε όλους. 
 
Φανταστείτε λοιπόν τις προοπτικές που υπάρχουν αν συνεργαστούν όλες οι πλευρές για να πάμε επιτέλους μπροστά. 
 
Άκρως ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Sivan έχει την τεχνογνωσία και είναι πρόθυμος να μας την προσφέρει απλόχερα όποτε τη ζητήσουμε, εξ ου και οι συναντήσεις του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Αρταίων Χ. Τσιρογιάννη, τον Δήμαρχο Β. Τζουμέρκων Γ. Σεντελέ αλλά και τον Δήμαρχο Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη οι οποίοι, προφανώς αντιλαμβανόμενοι τη βαρύτητα της κατάστασης, δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν, με κάθε δυνατό μέσο, να ανοιχτούν οι ορίζοντες ακόμα και σε άλλες διεθνείς αγορές εκτός του Ισραήλ όπως Ολλανδία κλπ.     

Με τους ιδιοκτήτες του Rousita Tzoumerka Resort στους καταρράκτες Θεοδωριάνων
 
athamanikaorhtzoumerkaartas.blogspot.com/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης