Σχέδιο οργάνωσης ενιαίου φορέα των νερών Αγ. Γεωργίου


«Plan B η υδροδότηση της περιοχής μας από τη Λίμνη Πουρναρίου»

Στην εκδήλωση διαβούλευσης επί του Σχεδίου –πρότασης για την ίδρυση και οργάνωση ενιαίου Φορέα Διαχείρισης, στα πλαίσια του έργου της κατασκευής νέων αγωγών μεταφοράς ύδρευσης Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ζηρού στη Φιλιππιάδα και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς ύδρευσης Νομών Πρέβεζας, Άρτας συνολικού μήκους 105 χιλιομέτρων, χωρητικότητας 88 εκ. κυβικών μέτρων νερού και θα ξεκινά από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου καταλήγοντας με αγωγούς στους Δήμους Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Ζηρού, Πρέβεζας, Ακτίου Βόνιτσας και Λευκάδος-Μεγανησίου. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 135 εκ. ευρώ.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος δήλωσε θετικός στην κατασκευή του έργου, καθώς θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης προς τους δημότες, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως πρέπει να διατηρηθεί η λειτουργία των υπαρχόντων Συνδέσμων Ύδρευσης στις περιοχές που αφορά το έργο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση με την ίδρυση του ενιαίου Φορέα θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας του δικτύου, με αποτέλεσμα αυτό να μετακυλιστεί  στους πολίτες.

Παράλληλα, επεσήμανε την εναλλακτική πρόταση που υπάρχει για την υδροδότηση του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Νικολάου Σκουφά από την Λίμνη Πουρναρίου, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται μεγαλύτερη σταθερότητα στην υδροδότηση, μιας και οι πηγές του Αγίου Γεωργίου είναι φυσικές και κάθε φορά θα ελλοχεύει ο κίνδυνος προβλημάτων λόγω γεωλογικών ή άλλων φαινομένων.

Σημείωσε πως ο Δήμος Αρταίων έχει έτοιμη προμελέτη  για την υδροδότηση της περιοχής από τη Λίμνη Πουρναρίου και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην οριστική μελέτη προκειμένου στη συνέχεια να αναζητήσει τρόπους χρηματοδότησης του έργου κατασκευής.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης