"Ο Δήμαρχος οφείλει να μην παίζει με την πραγματικότητα"


Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής 

Η αλήθεια, η διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας είναι αυτά που οφείλει πάντα να εγγυάται η εκάστοτε Δημοτική Αρχή κατά την προκήρυξη, σύναψη και εκτέλεση όλων των συμβάσεων, μελετών και έργων του Δήμου. 



Αυτό τονίσαμε για άλλη μια φορά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 5-11-2018,αναφορικά τόσο με την μελέτη του ΞΕΝΙΑ, όσο και με όλες τις άλλες μελέτες και έργα του Δήμου μας, τα οποία εμείς ως αντιπολίτευση δηλώσαμε ότι θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε στενά.

Η αλήθεια όμως, όσον αφορά τον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την μελέτη κατασκευής μόνιμου εκθεσιακού κέντρου, διαφέρει απ΄αυτή που μας είπε ο κ. Δήμαρχος στις 3/10/2018.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος διατυμπάνιζε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ ότι υπέγραψε τη σύμβαση αυτή με την ανάδοχο κοινοπραξία στις 3-10-2018, προβαίνοντας σε στομφώδεις δηλώσεις, συνοδευόμενες και από τις αντίστοιχες φωτογραφίες της υπογραφής και δημιουργώντας κλίμα ευφορίας, ενόψει μάλιστα της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Άρτας.

Κι όλα αυτά χάριν της εικόνας και της επικοινωνίας, γιατί όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη σχεδόν ένα μήνα μετά (!!) και ειδικότερα στις 1-11-2018, όπως προκύπτει από τη σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΗΜΔΗΣ.

 Τα προεκλογικά τερτίπια, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τα στημένα «σόου» του Δημάρχου για τη δημιουργία εντυπώσεων, πρέπει να έχουν όρια. Οφείλει να μην παίζει με την πραγματικότητα, γιατί οι αρτινοί δεν τρώνε «κουτόχορτο»! Σ΄αυτή τη συνεδρίαση επίσης του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική μας κίνηση:

 1) Ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νομική διεκδίκηση της δημόσιας περιουσίας της Άρτας έναντι του Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως ήδη έχουν πράξει αρκετοί Δήμοι της χώρας.

Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε τις αντίστοιχες νομικές ενέργειες της ΚΕΔΕ, οφείλουμε να ενεργήσουμε κι από μόνοι μας, έγκαιρα, ώστε να μπλοκάρουμε τις μεταβιβάσεις στο Υπερταμείο όλων αυτών των σημαντικών εκτάσεων, μνημείων, κτιρίων κλπ του Δήμου μας, πριν είναι πολύ αργά!

2) Καταψηφίσαμε την εισήγηση για τα δημοτικά τέλη του 2019, επιμένοντας στην ανάγκη τήρησης ενός κοινωνικά δίκαιου και αναδιανεμητικού συστήματος καθορισμού και επιβολής των τελών, με περισσότερη συμβολή των εχόντων και των μεγάλων επιχειρήσεων, γενναίες μειώσεις στους μη έχοντες και αδύναμους συμπολίτες μας και απαλλαγές σε όλους αυτούς που ζουν κάτω από τα όριο της φτώχειας.

Οι μειώσεις που ήδη προβλέπονται για κάποιες κατηγορίες συμπολιτών μας, θεωρούμε ότι είναι πολύ μικρές και με σφιχτά εισοδηματικά κριτήρια, έχοντας ως συνέπεια τον αποκλεισμό μιας μεγάλης κατηγορίας αδύναμων συνδημοτών μας.

Απαιτούνται γενναίες μειώσεις για άνεργους, πολύτεκνους, ανάπηρους κλπ, καθώς και απαλλαγές σε άπορους και δικαιούχους του ΚΕΑ. Διαφωνήσαμε επίσης στη μη καταβολή δημοτικών τελών που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων αρχοντικών της Άρτας, κυρίως αυτών που κατοικούνται ή εκμισθώνονται. Με σεβασμό βεβαίως στην πολιτιστική μας παράδοση, δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή να πληρώνουν τα χαμόσπιτα και να απαλλάσσονται τα αρχοντικά!

3) Καταψηφίσαμε επίσης και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2019 διότι το θεωρούμε φτωχό, με απουσία μεγάλων έργων και χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, εστιασμένο κυρίως σε έργα ρουτίνας και σε μεγάλο βαθμό εικονικό, καθώς εγγράφονται μεν σ΄αυτό πλήθος έργων, εξαγγελθέντων από την παρούσα Δημοτική Αρχή, χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί οι αντίστοιχες πιστώσεις για το 2019.

Ο κ. Δήμαρχος κάνει προεκλογική επικοινωνιακή πολιτική, κομπάζοντας για έργα και μελέτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι μόνο στα χαρτιά!

 Άρτα, 6-11-2018 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης