Ο δρόμος Πηγές - Ι.Μ Σέλτσου "φοράει τα καλά του"


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ- ΠΡΟΣ ΜΟΝΗ ΣΕΛΤΣΟΥ

Η διαπλάτυνση και τσιμεντόστρωση του πρώτου τμήματος μήκους 700 μ. της οδικής πρόσβασης από τις Πηγές Άρτας προς την Ι. Μονή Σέλτσου Είναι γεγονός αναφέρει με ανακοίνωσή της η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας (ΦΩΤΟ)




Η Τεχνική εταιρεία ΧΡ.ΑΛΥΜΑΡΑΣ ΕΔΕ μαζί με τον συμπατριώτη μας ΣΑΚΚΑ Αθανάσιο που είχε αναλάβει το έργο, ολοκλήρωσε τις εργασίες της. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που μας να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε ότι σε σύντομο χρόνο θα κατασκευαστεί και το υπόλοιπο τμήμα του περίπου 3,5 χιλιομ. που απομένει ώστε να τελειώσουν οι δυσκολίες και τα βάσανα των επισκεπτών της μονής από τον χωματόδρομο Η αρχή έγινε και αυτό είναι σημαντικό.



Η υπόσχεση του Περειφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εφέτος Σέλτσο στις 23 Αυγουστου 2018 για πρόθεση ολοκλήρωσης όλου του δρόμου άμεσα, είμαστε σίγουροι ότι θα δρομολογηθε σύντομα.

Ανάλογη ήταν η υπόσχεση που είχε δώσει το 2017 με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά για την τμηματική κατασκευή της οδικής πρόσβασης η πρώτη φάση της οποίας ήδη περαιώθηκε με χρηματοδότηση 240.000 Ευρώ από Πηγές- θέση Μαχαλάς μέχρι σχεδόν στην θέση ΄΄Μπακαλόπ΄΄ Ήταν και το ποιο δύσκολο τμήμα του δρόμου αφού είχε πολλές χωματουργικές εργασίες και διευθετήσεις χειμάρρων


 Τα εύσημα για το γεγονός αυτό αξίζουν σε όλους όσους εντός και εκτός Πηγών–και είναι πολλοί-με τις όποιες παρεμβάσεις τους και παραστάσεις διαχρονικά υπέδειξαν την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα αυτού του έργου.

Τα εύσημα όμως σε προσωπικό επίπεδο ανήκουν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη στον Αντιπεριφερτειάρχη Περιφ.Ενότητας ΄Αρτας κ. Ψαθά τον δήμαρχο Γ. Καραισκάκη κ.Περικλή Μίγδο τις τεχνικές υπηρεσίες των τριών φορέων και στην τεχνική εταιρεία εκτέλεσης του έργου.

 Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε τη συμβολή του εκ Μηλιανών συμπατριώτη μας μηχανικού Χρυσόστομου Γαλλίκα ο οποίος συνέταξε χωρίς αμοιβή την πρώτη τοπογραφική μελέτη πάνω στην οποία δούλεψαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και της Περιφέρειας για την μελέτη και κατασκευή του έργου .


Να επισημάνουμε ότι με τις εργασίες προστασίας και ανακατασκευής της στέγης του κυρίως ναού που γίνονται παράλληλα με το δρόμο αυτόν τον καιρό στη μονή Σέλτσου από την Περιφέρεια Ηπείρου, το μοναστήρι μας έχει αποκτήσει μια νέα όψη που δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη.

Κυριολεκτικά φόρεσε τα καλά του και αυτό θα φανεί με την περαίωση των εργασιών.

Ως Αδελφότητα Πηγιωτών αισθανόμαστε την ικανοποίηση και δικαίωση των προσπαθειών μας για την θετική αυτή εξέλιξη διότι όλοι μαζί και με τον Ιερέα της Μονής τον Παπαγιώργη Φώτο όλα αυτά τα χρόνια, δεν σταματήσαμε να θέτουμε συνεχώς το δρόμο αυτόν ως πρώτη προτεραιότητα και αναγκαιότητα για την προστασία και την ανάδειξη της Ι.Μονής Σέλτσου. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα δούμε και την ολοκλήρωση αυτού του έργου
.
΄Ένα έργο που ξεκίνησε το 1972 με την διάνοιξη του δρόμου από τον τότε Πρόεδρο της Κοινότητας Πηγών Καπερώνη Βασίλειο και με την συνδρομή του Σουλιώτη στρατηγού Δημήτρη Νότη Μπότσαρη χωρίς τα σημερινά τεχνικά μέσα,η οποία ολοκληρώθηκε από τον δήμαρχο Αθανάσιο Γρέβια το 1998-2000.

Ένας δύσκολος σε κατασκευή δρόμος λόγω της βραχώδους σύστασης του εδάφους στο μεγαλύτερο τμήμα του. Από τότε παρέμεινε χωματόδρομος ταλαιπωρώντας αφάνταστα όσους επισκέπτονταν το Σέλτσο ενώ τους χειμερινούς μήνες ήταν απροσπέλαστος.

. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι σύντομα θα δούμε και την ολοκλήρωση αυτού του έργου





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης