Άρτα: Επιστημονική εκδήλωση την Παρασκευή


Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ σε συνεργασία με τον Μ/Φ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΚΟΥΦΑ διοργανώνει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7.30 το απόγευμα ,στην Αίθουσα ''ΣΚΟΥΦΑΣ'' Επιστημονική Εκδήλωση , με θέμα: ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ (Αλκοόλ-Ναρκωτικά-Εθισμός στο διαδίκτυο) 



Η εκδήλωση απευθύνεται προς το κοινό της πόλης μας και αφορά τόσο τους γονείς, όσο και την Εκπαιδευτική κοινότητα. Η ΕΦΗΒΕΊΑ, είναι μια ιδιαίτερα'' ευαίσθητη'' ,κρίσιμη και περίπλοκη περίοδος της ζωής του ανθρώπου. Η έναρξή της τοποθετείται από περίπου το 10 έτος έως και το 18 έτος.

Κατά τη διάρκειά της σημειώνονται ραγδαίες μεταβολές στο βιοσωματικό, νοητικό ,συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα της ζωής του νεαρού ατόμου, και σ'αυτή την περίοδο ο νέος προσπαθεί για πρώτη φορά στη ζωή του να δημιουργήσει την ταυτότητά του. Πρωταρχική του ανάγκη, γίνεται η ανάγκη για ανεξαρτησία και ρίσκο.

Σε αυτό το δύσκολο πέρασμα από την προστατευμένη παιδική ηλικία, στην ενηλικίωση, ο έφηβος μπορεί να διακατέχεται από έντονο εφηβικό άγχος, αρνητικές σκέψεις, ενοχές, θυμό, χαμηλή αυτοεκτίμηση και τάσεις αυτοκαταστροφής.

Έτσι λοιπόν υπάρχει η πιθανότητα να γίνει ευάλωτος, άν δεν υπάρχει η κατάλληλη στήριξη, σε εξαρτησιγόνες ουσίες και δραστηριότητες που προσωρινά θα του επιφέρουν χαλάρωση, ευφορία, αίσθηση απόλαυσης απαγορευμένου και αίσθηση παντοδυναμίας.

Σε αυτή τη δύσκολη και μεταβατική φάση της ζωής του εφήβου πρέπει να υπάρχει διαρκής και διακριτική παρουσία των γονιών και των εκπαιδευτικών δίπλα τους.

Για τις ΄΄ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ'' ( Αλκοόλ-ναρκωτικά-εθισμός στο διαδίκτυο),καθώς και ''ΡΌΛΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ'' θα μας μιλήσουν και θα εντρυφήσουν στο θέμα οι εξαίρετοι και εξειδικευμένοι στο αντικείμενο προσκεκλημένοι ομιλητές της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ.

 ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΜΠΑΚΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης