Ένταξη του συνόλου των αιτήσεων των Νέων Αγροτών


- 20 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Ηπείρου 

Την απόφαση του ΥΠΑΑΤ για την ένταξη του συνόλου των αιτήσεων –και των επιλαχόντων– στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, μετέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. 



Με την ένταξη του συνόλου των θετικά αξιολογούμενων προτάσεων, ο υλοποιήσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ.

«Πέρυσι το καλοκαίρι κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Θεωρούμε ότι έχει πλεονέκτημα ο τόπος στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, ως προς την ποιότητα και τη μοναδικότητα. Και έτσι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια στην οποία βρήκαμε προβλήματα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όλο αυτό το νέο κόσμο». Στην πρώτη προκήρυξη για την Περιφέρεια Ηπείρου υπήρχε προϋπολογισμός στα 5 εκ. ευρώ.

Μετά τις ημερίδες το καλοκαίρι, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 748, με τις 722 να εγκρίνονται. «Θα είμαστε δίπλα στους παραγωγούς. Και τους λέμε ότι όλοι μαζί, και με τις άλλες πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε, θα αλλάξουμε την κατεύθυνση στον τόπο, ποντάροντας στην μοναδικότητα των φυτών της περιοχής μας. Σας έχω πει και στο παρελθόν πως τα μοναδικά 5000 φυτά που υπάρχουν στον τόπο μας, δίνουν πλεονέκτημα ώστε να έχουμε ειδικά προϊόντα».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεργίας στην Περιφέρεια Ηπείρου. «Η ΕΛΣΤΑΤ έχει στοιχεία ότι η Ήπειρος με συντελεστή 4,49% είναι η πρώτη –μαζί με μια άλλη Περιφέρεια- στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Βέβαια, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία βγαίνουν από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ο αγώνας που γίνεται στην περιοχή μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς, υπάρχει και το κεντρικό κράτος.

Αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου αγωνίζεται για να αλλάξει τα πράγματα και να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς του παρελθόντος».

 Προς υλοποίηση δεκάδες νέα έργα στις Π.Ε. 

Εν τω μεταξύ, δεκάδες νέα έργα προωθεί προς υλοποίηση στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες η Περιφέρεια Ηπείρου, με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για έργα που αφορούν αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου και μνημείων, ηλεκτροφωτισμό, διαγραμμίσεις, αντιπλημμυρική προστασία, πρόσβαση προς παραγωγικές μονάδες κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ