Από σήμερα σε 19 σχολεία της Άρτας "σχολικά γεύματα"


 Δείτε τα σχολεία της Άρτας που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

 Από σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ξεκινά και φέτος η διανομή ζεστών γευμάτων στα σχολεία και ήδη, από τις προηγούμενες μέρες, έφτασε στα σχολεία η εγκύκλιος των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, η οποία περιέχει όλες τις προθεσμίες και την διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί.



 Το πρόγραμμα, που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 954 σχολείων σε 63 δήμους της χώρας.

   Από τη Δευτέρα, λοιπόν, θα ξεκινήσει η διανομή στους μαθητές των πρώτων 763 σχολείων, ενώ την Πέμπτη μπαίνουν στο πρόγραμμα άλλα 68 σχολεία. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μέσα στις επόμενες 10 μέρες. Ειδικά φέτος σημειώνεται αύξηση του αριθμού των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.
 
 «Η παιδική προστασία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης. Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων, αναπόσπαστο πλέον κομμάτι των πολιτικών μας για το παιδί, συνέβαλε όχι μόνο στη μείωση της παιδικής φτώχειας, αλλά και στην εμπέδωση και διάδοση μίας κουλτούρας συλλογικότητας και αλληλεγγύης εντός της σχολικής κοινότητας» ήταν το μήνυμα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου.

 Όπως ανάφερε ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα σχολεία συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια επιτυχούς εφαρμογής και αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό, αξίας 50 εκατ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με την υπουργό, η υλοποίηση του προγράμματος έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στους μαθητές και τους γονείς αλλά και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, με δεδομένο ότι τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας, διαδικασία η οποία επιτυγχάνεται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
 
Τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.  

Τα σχολεία της Άρτας που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:


- 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
- 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
- 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ
- 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
- 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
- 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΙΑΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΤΟΠΟΥ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΧΗΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΒΡΙΑΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΟΒΑΤΟΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟY ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΕΖΑΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ
Κλικ στη φώτο για μεγέθυνση

 http://tilevoasartas.blogspot.com/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ