Δεν έπεφτε καρφίτσα χθες στη Ροδαυγή Άρτας !!


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 10η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στη Ροδαυγή. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, το Σύλλογο Γυναικών και τους φίλους του Άμμου. (ΦΩΤΟ)



Από νωρίς το πρωί και πολύ πριν την προγραμματισμένη έναρξη άρχισε να συρρέει πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι απόλαυσαν κάστανα ψητά, τηγανίτες , Ροδαυγιώτικο μυρωδάτο τσίπουρο και ψητά κρέατα.
Ο καιρός σύμμαχος και ιδανικός για εκδρομή και διασκέδαση. Η  ορχήστρα  του χωριανού μας Ηλία Πλαστήρα διασκέδασε το πλήθος ενώ χόρεψε ο χορευτικός σύνδεσμος του Δήμου Ιωαννιτών, που καταχειροκροτήθηκε.
    

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος  κ. Δήμος Αναγνωστάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι Πρόεδροι Κοινοτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων. 
    
Στην εκδήλωση του Χωριού παραβρέθηκε ο κ. Στυλιανός Μπέλλος ερμηνευτής και μελετητής του παραδοσιακού τραγουδιού.
    
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης η ΠΕ Άρτας και ο Δήμος Αρταίων.
    
Την παραμονή της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ο δρόμος του κάστανου. Μια πρωτοβουλία των Συλλόγων Πιστιανών και Ροδαυγής, που στόχο έχει πέρα απ τη συνεργασία των Συλλόγων, την αύξηση της καλλιέργειας και την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κάστανου. Η διαδρομή έδινε την ευκαιρία στον περιπατητή (ντόπιο και επισκέπτη) να ανακαλύψει την περιοχή μέσα από διαδρομές με μεγάλο ενδιαφέρον και κύριο πρωταγωνιστή, το κάστανο.  
   
Το πρόγραμμα της διαδρομής ήταν το ακόλουθο: εκκίνηση πεζοπορίας από Δημοτικό Σχολείο Πιστιανών προς Προφήτη Ηλία, Ζαβαντία, Σκάλα, Παλαβοδίτσα, Παναγία, Κέντρο Πιστιανών, Νύστακο, Καλλιθέα, Άι Γιάννη, Αγία Παρασκευή, Μπούφες, Αγίους Αναργύρους, Περδικάρι, Άγιο Νικόλαο, παλιά σφαγεία και τέρμα την πλατεία Ροδαυγής όπου  έγινε η υποδοχή από τους φορείς της Ροδαυγής. Στους περιπατητές προσφέρθηκαν νερό, τσίπουρο, λικέρ ζαμπέλας κάστανα  και τηγανίτες.
   
Η ψυχή της εκδήλωσης για άλλη μια χρονιά υπήρξαν οι εθελοντές, οι οποίοι φέτος ξεπέρασαν τους 60

Δείτε άλλες εικόνες





















rodavgiartas.blogspot.com/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ