Άρτα:Διανομή στους δημότες κάδων κομποστοποίησης


-Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ο Δήμος Αρταίων με στόχο να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην οικολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων θα εφαρμόσει το αμέσως επόμενο διάστημα πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, διανέμοντας κάδους κομματοποίησης κήπου στους δημότες.



Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον εν λόγω κάδο μπορούν να κάνουν ήδη αίτηση από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 έως τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στην Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου (Δημαρχείο, 2ος όροφος).

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, ο Δήμος θα προχωρήσει στη διαδικασία της διανομής των κάδων, στα πλαίσια της εφαρμογής του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, το οποίο έχει εκπονηθεί στο Δήμο Αρταίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κομποστοποίηση είναι μια πολύ σημαντική φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ, που είναι πολύ χρήσιμο για το έδαφος.

Μέσα στους κάδους ο καθένας μπορεί να πετάξει τσόφλια αυγών, φλούδες από τα φρούτα και τα λαχανικά, το χαρτί κουζίνας, φύλλα και κλαδέματα από τον κήπο, φίλτρα του καφέ, στάχτη από το τζάκι και πολλά άλλα οργανικά υπολείμματα που καθημερινά πετάμε στα σκουπίδια.

Αυτά μετατρέπονται σε λίπασμα (κομπόστ) που είναι κατάλληλο για τις γλάστρες και τους κήπους.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ