Οι Κερκυραίοι βλέπουν στην Ήπειρο λύση για τα σκουπίδια τους!


"Παράθυρο" για την μεταφορά δέκα χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στην Ήπειρο βλέπουν οι Κερκυραίοι. 

Και το "παράθυρο" αυτό δεν είναι άλλο από την δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας που προγραμματίζεται εντός του Νοεμβρίου. 



Το ενδεχόμενο αυτό παρουσιάζεται πλέον και από τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κέρκυρας, με την σημείωση ότι το θέμα της μεταφοράς δια θαλάσσης έχει αντιμετωπιστεί νομοθετικά!

Τις προηγούμενες ημέρες έχει διυπουργική σύσκεψη όπου συμμετείχε και ο δήμαρχος της Κέρκυρας καθώς το νησί, από την μία άκρη ως την άλλη βουλιάζει από σκουπίδια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η διυπουργική ήταν διχασμένη. Ορισμένοι υπουργοί κατανοούν την ανάγκη μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός Κέρκυρας κι άλλοι φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει προηγούμενο και για άλλες νησιωτικές περιοχές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έγκυρη "Ενημέρωση" της Κέρκυρας "περισσότερο ή λιγότερο προσωρινά, πάντως φαίνεται να ωριμάζει η ικανοποίηση της ανάγκης μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός Κερκύρας. Ίσως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί από την πρόβα τζενεράλε του εργοστασίου τα Γιάννενα".

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Φορείς Διαχείρισης της Ηπείρου σε αυτή την φάση δεν έχουν δεχθεί κανένα αίτημα από τις τοπικές αρχές της Κέρκυρας.

Ίσως όμως να είναι και οι τελευταίοι που θα το μάθουν καθώς κατά στην φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου δεν έχουν καμία εμπλοκή. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ