Κανονικά θα αλλάξει η ώρα τον Οκτώβριο


Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας και να μπούμε στη χειμερινή ώρα. Αν και φαίνεται ότι θα είναι όντως η προ-τελευταία φορά που θα αλλάξει η ώρα. 



Και αυτό γιατί ναι μεν η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο με βάση την πρόταση της Κομισιόν θα καταργηθεί, αλλά η πρόταση είναι η αλλαγή ώρας να πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Απρίλιο του 2019.

Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ θα πρέπει να επιλέξει μέχρι το τέλος Απριλίου 2019 αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα, εφόσον επικυρωθεί το σχέδιο να μπει τέλος στις εποχικές αλλαγές ώρας το 2019, διευκρίνισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.

Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ