Τα Ανατολικά Τζουμέρκα (Αθαμανικά Όρη) και η σύνδεσή τους με την Ιόνια Οδό


Πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι μεγάλοι οδικοί άξονες, Ιόνια και Εγνατία Οδός, που διατρέχουν και εξυπηρετούν την περιοχή της Ηπείρου.

Παρόλα αυτά η σύνδεση των Ανατολικών Τζουμέρκων, και συγκεκριμένα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με τους μεγάλους αυτούς οδικούς άξονες δεν έχει επιτευχθεί. 



Καθυστερεί, ενώ είναι ασαφής η προοπτική και ο ευρύτερος σχεδιασμός της.

Όπως φαίνεται η σύνδεση από Βορρά με την Εγνατία οδό έχει ναυαγήσει, ή δε σύνδεση με την Ιόνια Οδό μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων που δημοπρατήθηκε πρόσφατα από Τέροβο προς Καλέντζι, δεν είναι και η καλύτερη λύση για τα Δυτικά Τζουμέρκα.

Κι αν ακόμη υλοποιηθεί αυτή η σύνδεση των Δυτικών Τζουμέρκων, τα Ανατολικά Τζουμέρκα και συγκεκριμένα ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ουσιαστικά δεν θα έχουν επωφεληθεί, διότι η κατάσταση του εσωτερικού δικτύου του Δήμου είναι κακή, έως ανύπαρκτη!

Για τα Ανατολικά Τζουμέρκα είναι αναγκαία η σύνδεσή τους με την Ιόνια Οδό στην περιοχή της Άρτας, με δρόμο ασφαλή, σύγχρονο και συντομότερο.

Επίσης είναι αναγκαία η βελτίωση και η συντόμευση της Εθνικής οδού Άρτας-Τρικάλων, ως βασικός και παραδοσιακός άξονας σύνδεσης της Ηπείρου με τη Θεσσαλία, που έχει προγραμματιστεί και ως ένα βαθμό έχει υλοποιηθεί πριν από πολλά χρόνια.

Πρέπει λοιπόν, για το καλό όλων μας, άμεσα να προωθηθεί η ως άνω βελτίωση της Εθνικής Οδού Άρτας-Τρικάλων.

 ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 
 Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ