Ένα ζήτημα 10ετιών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης


ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ 




Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (αρ.απόφασης 301/2018), η δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλλε το ένα από τα τέσσερα μελετητικά σχήματα που μετέχουν στον διαγωνισμό, επί του πρακτικού αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών της αρμόδιας διεύθυνσης Δ7 του Υπουργείου Υποδομών.

Η μελέτη προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 29 Δεκεμβρίου 2015 και δημοπρατήθηκε στις 7 Ιουλίου 2016 από την αρμόδια Διεύθυνση Δ7 του Υπουργείου Υποδομών.

Μετά από τις ενστάσεις του ενός από τα μελετητικά σχήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και μετά από 6 συνεδριάσεις (και αναβολές) στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (που σε όλες ήμουν εκεί και με παρεμβάσεις μου πίεζα από την πλευρά μου για την όσο τον δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών), το μεγαλύτερο θέμα της περιοχής μας που χρονίζει δεκαετίες, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Έτσι μέχρι τέλος Αυγούστου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές και εντός του Οκτωβρίου θα υπογραφεί η σύμβαση της μελέτης με τον ανάδοχο.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα, έργα γεφυρώσεων, έργα αναπλάσεων και αναψυχής κατά μήκος του ποταμού Αράχθου και τότε θα μιλάμε για μια άλλη Άρτα, πιο σύγχρονη, πιο τουριστική, πιο ανεπτυγμένη.

Τσιρογιάννης: Η εικόνα της πόλης θα είναι εντελώς διαφορετική

 Σε συνεργασία με όλους τους φορείς καταφέραμε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να ξεκινήσει, ουσιαστικά, η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωσή της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέδραμαν στην ένταξη και στην δημοπράτηση αυτής, την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της διεύθυνσης Δ7 του Υπουργείου Υποδομών.

Το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, είναι η χρηματοδότηση (μέσω ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου), των αντιπλημμυρικών και αναπτυξιακών έργων στην παραποτάμια περιοχή του Αράχθου.

Με την ολοκλήρωση όλων των έργων, θα μιλάμε για μια άλλη Άρτα. Η εικόνα της πόλης μας θα είναι εντελώς διαφορετική. Ακόμη πιο σύγχρονη, πιο τουριστική, πιο ανεπτυγμένη και βέβαια αξιοποιώντας στο 100% τον Άραχθο ποταμό» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης