Στύλιος:Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για κτηνοτρόφους


- Το ΥΠΑΑΤ καθυστερεί να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα de minimis 

Με νέα ερώτησή του ο Γιώργος Στύλιος ζητά να ενημερωθεί αν προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να χρηματοδοτήσει το Πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας de minimis για να ενισχύσει το εισόδημα των κτηνοτρόφων μας που περνούν τη δυσκολότερη 
περίοδο των τελευταίων ετών.



Η αδυναμία των ελεγκτικών αρχών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος, καθιστούν αδύνατη ακόμα και τη συντήρηση του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων.

Οι εκμεταλλεύσεις τους έχουν καταστεί ζημιογόνες λόγω της υπερφορολόγησης και του υψηλού κόστους παραγωγής, αποτελέσματα της ανερμάτιστης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου η αιγοπροβατοτροφία και η αγελαδοτροφία στη χώρα μας να εκλείψουν.

Το Πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης de minimis, θα μπορούσε να αναπληρώσει ένα μέρος των απωλειών των κτηνοτρόφων.

Με την απάντησή του σε παλαιότερη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα, ο Υπουργός μεταφέρει την ευθύνη χρηματοδότησης του προγράμματος στο Υπουργείο Οικονομικών καθώς «απαιτείται εξοικονόμηση πόρων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό».

Ο χρόνος, δυστυχώς, δεν είναι σύμμαχος για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και το αρμόδιο Υπουργείο καθυστερεί χαρακτηριστικά να ενεργοποιήσει το de minimis για αυτούς.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ικανή στα λόγια και στις υποσχέσεις και ανίκανη στην πράξη. Από καλές προθέσεις και διαπιστώσεις οι κτηνοτρόφοι έχουν χορτάσει».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης