Άρτα: "Σινεμά Κάτω Από Τ' Αστέρια"


Σε συνέχεια των καλοκαιρινών της εκδηλώσεων η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας έχει την χαρά να φιλοξενεί το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την προβολή ορισμένων Ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν . 



Έτσι η Άρτα τοποθετείται ανάμεσα στις πόλεις που συμμετέχουν στις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μέσω της προβολής πέντε Ντοκιμαντέρ, το διήμερο, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Ιουλίου.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θερινό Σινεμά "ΟΡΦΕΑΣ" με ώρα έναρξης 21:30 και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 19 Ιουλίου θα προβληθούν τα Ντοκιμαντέρ, 

"Ζωγραφίζοντας... " του Δημήτρη Στάματη & της Ιωάννας Νεοφύτου (23') 
Μια ομάδα παιδιών από το Αφγανιστάν στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, ζωγραφίζουν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες από τον πόλεμο και το ταξίδι τους. Περιγράφουν μέσα από τις ζωγραφιές τους την πόλη τους όπως τη θυμούνται, την πόλη που φιλοξενούνται και την πόλη στην οποία θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον.

"Από την Αφρική με Αγάπη - Ελληνοαιθιοπικά" της Χριστίνας Βάζου (47') 
Που ανήκεις όταν, ενώ έχεις Ελληνικές ρίζες και είσαι απόφοιτος του Ελληνικού Λυκείου στην Αντίς Αμπέμπα, έρχεσαι στην Ελλάδα και σε διαφοροποιούν; Γιατί δυσκολεύεσαι να αποκτήσεις την Ελληνική ιθαγένεια, ενώ το ονοματεπώνυμό σου είναι Ελληνικό; Το ντοκιμαντέρ δίνει φωνή στους Ελληνοαιθίοπες και αναδεικνύει θέματα δύναμης, ταυτότητας και διαφοροποίησης.

"Ζητείται Διέξοδος" του Σέργιου Βαφειάδη (98') 
 Ποια είναι η ιστορία και, κυρίως, ποιο είναι το μέλλον της τέχνης και των underground φωνών της σε μια χώρα που βυθίζεται στην παρακμή; Κωνσταντίνος Βήτα, Παύλος Παυλίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Δημήτρης Πουλικάκος, Θάνος Ανεστόπουλος και πολλοί άλλοι αφηγούνται τις περιπέτειες της εναλλακτικής καλλιτεχνικής σκηνής στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, περνώντας τα πράγματα μέσα από ένα έντονο κοινωνικο-πολιτικό φίλτρο.

Ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα προβληθούν τα Ντοκιμαντέρ, 

"Επιστροφή στην Κορυφή" του Στρατή Χατζηελενούδα (96') O Λεωνίδας, ένας 33χρονος νέος με παραπληγία και η παρέα του θέλουν να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Τελικά για ποιόν θα είναι πιο δύσκολο;

"Ένα Δέντρο Θυμάται" του Κώστα Φόλλα (88')

Η ιστορία του Λίντιτσε, που οι ναζί ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν –κυριολεκτικά!- ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ράινχαρντ Χάιντριχ. Ωστόσο, το μικρό τσεχικό χωριό, που είναι αδελφοποιημένο με το Δίστομο, και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όχι μόνο δεν σβήστηκε από τον χάρτη αλλά αποτελεί σύμβολο στον αγώνα κατά του φασισμού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΩ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ