Άρτα: Πατέρας απευθύνθηκε στην υπηρεσία kathimerinotita.gov.gr για να παντρέψει το γιο του


Υπάρχουν φορές που η ελλιπής γνώση των δημοσίων υπαλλήλων επί υπηρεσιακών θεμάτων που όφειλαν εκ των πραγμάτων να γνωρίζουν, οδηγεί τους πολίτες σε μεγάλη ταλαιπωρία. 



Έτσι, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρουν λύση στο πρόβλημά τους, απευθύνονται στο έσχατο αποκούμπι του πολίτη, που δεν είναι άλλο από την υπηρεσία της Καθημερινότητας που δημιούργησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.kathimerinotita.gov.gr.
 
Σε αυτή λοιπόν, μαθαίνουμε ότι πριν από λίγες ημέρες έφτασε η επιστολή ενός πατέρα, ο οποίος ανέφερε ότι ο 30χρονος γιος του ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία. Κάποια στιγμή ο νεαρός αποφάσισε να παντρευτεί εκεί με μια γηγενή συνομήλική του και από εκεί ξεκίνησε η ταλαιπωρία.
 
Όπως αναφέρει ο πατέρας του, «πέραν των δικαιολογητικών που τα έχει, του ζητήθηκε και πιστοποιητικό ικανότητας γάμου». Απευθύνθηκε στον ληξιαρχείο του δήμου που ήταν εγγεγραμμένος (πρόκειται για δήμο του νότιου τμήματος του νομού Άρτας), αλλά του είπαν ότι δεν ξέρουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου πιστοποιητικού και πως δεν εκδίδουν κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε ισχύ ο σχετικός νόμος 4230 από το 2014 που το αναφέρει επακριβώς.
 
Ο αποστολέας ανέφερε επίσης στην «Ομάδα της Καθημερινότητας» ότι απευθύνθηκε και στο υπουργείο Εξωτερικών, που του είπαν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι αλλά ο οικείος δήμος. 
 
Αποτάθηκε και στο ελληνικό προξενείο στην Ισπανία, αλλά και από εκεί δεν έλαβε σαφή απάντηση. Η μόνη λύση που απέμενε στον πολίτη, ήταν να απευθυνθεί στην Καθημερινότητα, όπου επιτέλους έλαβε σαφή απάντηση.
 
Οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι της πλατφόρμας, αναζήτησαν τη σχετική νομοθεσία, επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και απάντησαν άμεσα στον ενδιαφερόμενο ότι αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση του πιστοποιητικού ικανότητας γάμου είναι μονάχα ο δήμος στον οποίο ανήκει.
 
Προς διευκόλυνσή του μάλιστα, επισύναψαν στην ηλεκτρονική απάντηση το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και το πρότυπο πολύγλωσσο πιστοποιητικό ικανότητας γάμου, ενώ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και με το Τμήμα Μητρώων Δημοτολογίων και Ληξιαρχείων της Διεύθυνσης Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης του ΥΠ.ΕΣ. Αν μη τι άλλο πολλές φορές σε αυτή τη χώρα κάνουμε τα απλά, ιδιαίτερα σύνθετα, άνευ λόγου και αιτίας. 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης