¨Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή¨


Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά σημαντική για την Εθελοντική Αιμοδοσία. Η Ελλάδα φιλοξένησε την πρωτοβουλία και τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου. 



Το φετινό μήνυμα ήταν: ¨Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή¨. 

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι καθήκον του κάθε πολίτη να διαθέτει 10 λεπτά από το χρόνο του και 400 κ.ε από τα 6 λίτρα που διαθέτει στο σώμα του , για να βοηθήσει συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη για να ζήσουν.

Στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 φιάλες αίμα ετησίως για να καλύψει τις ανάγκες της. Γιατί δεν φτάνει να δίνουμε αίμα όταν το έχει ανάγκη κάποιος δικός μας άνθρωπος , αλλά πρέπει να αντιληφθούμε πως ανά πάσα στιγμή κάποιος το χρειάζεται.

 Η τακτική και συστηματική Εθελοντική Αιμοδοσία αρκεί να δώσει τη λύση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα σώματα ασφαλείας Άρτας και συγκεκριμένα: τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας που συμμετείχαν:

1) στη δράση και στην καμπάνια ενημέρωσης των συμπολιτών μας που πραγματοποιήθηκε αυτό το διάστημα από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας και

2) στις Εθελοντικές Αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 14 Ιουνίου από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας.

Ελπίζουμε το παράδειγμα τους να είναι ικανό να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να δώσουν ελάχιστο χρόνο από τη ζωή τους, για να σωθούν άλλες ζωές συνανθρώπων μας.

Εκ του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης